Inštaláciu aplikácií tretích strán zatiaľ nepodporuje.

HomePod je inteligentný reproduktor spoločnosti Apple. Na trh sa dostane koncom roka a obsahuje virtuálnu asistentku Siri. Táto asistentka je dnes zabudovaná do platforiem iOS, macOS a tvOS. HomePod má rozšíriť jej používanie v domácnosti.

Doteraz nebolo jasné, či Apple vyrobí pre HomePod úplne novú platformu alebo využije modifikovaný systém iOS či tvOS. Podľa aktuálnych informácií od vývojárov platí druhá možnosť. HomePod sa z hľadiska softvéru prezentuje ako iPhone či iPad. Využíva operačný systém iOS, ktorý je však mierne modifikovaný a aktuálne nepodporuje aplikácie tretích strán.

Základom HomePodu je iOS aplikácia s názvom Soundboard, ktorá je špeciálne prispôsobená pre účely hlasových povelov a ovládania inteligentného reproduktoru bez dotykovej obrazovky. Je zrejmé, že Apple môže časom rozšíriť funkcionalitu tejto aplikácie aj o podporu aplikácií tretích strán.

Prečítajte si aj:

WWDC 2017: Inteligentný reproduktor Apple HomePod si rozumie s Apple Music aj Siri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit