Mať inteligentný videozvonček je výhoda. Nielenže počujete, že vám niekto pred dverami zvoní, ale zároveň ho môžete aj vidieť, odfotiť si dianie pred telesom zvončeka, fotografie uložiť napr. na cloud a následne sa rozhodnúť, čo chcete podniknúť – otvoriť aj na diaľku dvere alebo zvonenie ignorovať.

Základné funkcie

EVOLVEO Ringo DB2 v skutočnosti prináša kontrolu domácnosti v reálnom čase a to odkiaľkoľvek, ďalej obojsmernú komunikáciu a vzdialený prístup cez mobilný telefón. S týmto novým produktom budete vždy vedieť, kto stojí pred vašimi dverami.

EVOLVEO Ringo DB2
EVOLVEO Ringo DB2

Inštalácia a mobilná aplikácia

Inteligentný bezdrôtový zvonček EVOLVEO Ringo DB2 sa inštaluje jednoducho, hlavne potrebujete 2,4 GHz Wi-Fi sieť. Súčasťou vonkajšej časti zvončeka je aj kamerová jednotka, ktorá bezdrôtovo komunikuje s vnútorným zvončekom pripojeným do elektrickej zásuvky. Odolnosť vonkajšej jednotky voči vode spĺňa normu IP65. Bezdrôtová vonkajšia kamerová jednotka je napájaná dvoma integrovanými alkalickými batériami 18650, ktoré na jedno nabitie vydržia až pol roka. Stav batérie možno skontrolovať priamo v aplikácii a v nej možno nastaviť aj upozornenie na pokles energie.

Videozvonček pomocou aplikácie Smart Life pripojíte k domácej sieti Wi-Fi a spárujete so smartfónom. Smart Life je univerzálna aplikácia, ktorá dokáže ovládať aj iné zariadenia a existuje pre svte Google Play a iOS. Pomocou mobilného telefónu môžete aj monitorovať priestor pred vchodom a iniciovať obojsmernú komunikáciu, a to z ľubovoľného miesta, kde je pripojenie na internet. S osobou, ktorá stojí pred vaším zvončekom môžete aj hovoriť, táto osoba vás nevidí, ale počuje.

Doplnkové funkcie

EVOLVEO Ringo DB2 má viacero inteligentných funkcií. Napr. je tu infračervené osvetlenie, ktoré umožňuje monitorovanie priestoru aj v noci, cez mobilný telefón môžete na diaľku zapnúť poplašnú sirénu. Kamera má široký pozorovací uhol 130° a tiež je tento zvonček vybavený detekciou pohybu. Zvonček takto nahrádza bezpečnostnú kameru.

EVOLVEO Ringo DB2
EVOLVEO Ringo DB2

EVOLVEO Ringo DB2 má tiež slot pre microSD kartu, kam sa ukladajú záznamy z kamery. Využiť ale môžete aj ukladanie na cloud. EVOLVEO Ringo DB2 podporuje Alexu a Google Assistant.

Cena: 79,80 €

Zapožičal: Evolveo

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.