Spoločnosť NetAtmo predstavila na CESe novú verziu inteligentného zvončeka. Jeho označenie je Smart Video Doorbell a odhadovaná cena je okolo 250 až 300 eur. Zvonček je pripojený na Wi-Fi a viete s ním komunikovať cez smartfón aj na diaľku. Takto môžete odplašiť prípadného zlodeja. Ide o prvý zvonček, ktorý je kompatibilný s Apple HomeKit.

Je veľmi kompaktný a ľahký, dobre zapadá do vchodu do každého domu. Na inštaláciu postačí len napájanie 230 V. Zabudovaná kamera Full HD 1080p ponúka dobrý obraz a funkcia HDR zabezpečí dobrú viditeľnosť aj pri zmenách osvetlenia. Takže vždy môžete jasne vidieť, čo sa deje pred vaším domovom. Na nočné videnie je tu aj infračervená kamera, ľudí pred vašimi dverami tak môžete vidieť aj v úplnej tme.

Ak sa niekto objaví pred vaším vchodom, Doorbell ho zaregistruje a oznámi vám to na smartfón. Rovnako vám príde spráíva, ak vám niekto na zvonček zazvoní. Pomocou mobilnej aplikácie máte potom možnosť vidieť, čo sa deje pred vašim domom a tiež komunikovať s danou osobou.

Doorbell vás tiež okamžite upozorní SMSkou, ak by sa niekto pokúsil o jeho deaktiváciu. Zvonček je odolný voči poveternostným podmienkam (dážď, sneh, vlhkosť), ako aj prachu a nečistotám. Na komunikáciu s telefónom používa Doorbell šifrované pripojenie. Obraz sa nahráva na vloženú microSD kartu a tiež sa dá hneď ukladať na úložné servery ako je napr. Dropbox.

Viac o tomto zvončeku: 

Netatmo predstavuje Inteligentný videozvonček umožňujúci privítanie návštevy odkiaľkoľvek

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.