Osmo Genius Starter Kit je určený pre deti od 6 rokov. Je to interaktívny nástroj rozvíjajúci celé spektrum znalostí detí aj za pomoci rozšírenej reality.

Na jeho použitie potrebujete kompatibilný iPad (od 5. generácie  vyššie), ktorý vytvára centrálnu časť hrania. Princíp jednotlivých hier je založený na učení a rozvoji v oblastiach ako sú slovná zásoba a čítanie, úplné základy programovania, matematika a čísla, kreativita a predstavivosť. Náučnú hru Osmo sme mali v angličtine a je to dobrý nástroj na osvojovanie tohto jazyka zábavnou formou.

Pri hre umiestnite na hornú stranu iPadu, kde je selfie kamera, reflektor na snímanie plochy pred tabletom. V aplikácii si zvolíte hru a následne sa na displeji iPadu zobrazia pokyny, čo je potrebné urobiť, postaviť alebo nakresliť.

Osmo Genius Starter Kit
Skvelá zábava pre deti

Pomocou zvukovej a vizuálnej spätnej väzby v reálnom čase sa deti učia a zároveň sa hrajú. Genius Starter Kit obsahuje 5 hier: Numbers (čísla), Tangram (obrazce), Words (slovná zásoba), Newton (základy fyziky a logické myslenie) a Masterpiece (maľovanie).

Osmo Genius Starter KitZdroj: TOUCHIT
Osmo Genius Starter Kit

Ako dieťa rastie, dajú sa dokupovať ďalšie hry. My sme mali na vyskúšanie Osmo Coding na výučbu programovania. Základy programovania pomocou príbehu má na starosti hra Coding Awbie. Pomocou príkazov tu ovládate postavičku menom Awbie.

Jej život a dobrodružstvá ovládate cez kódovacie príkazy. Coding Jam je zase programovanie pri skladaní hudby. Takto sa u detí rozvíja sluch a cit pre rytmus, melódiu a harmóniu. K dispozícii je viac ako 300 hudobných zvukov. Coding Duo je určený na rozvoj logického myslenia a kreativity. Pri hre deti riešia kódovacie hádanky. V režime jedného hráča je cieľom rozvíjať kreativitu a logické myslenie. Pri tímovom riešení si deti osvoja tímovú spoluprácu a stratégiu. K dispozícii je viac ako 60 zábavných úloh.

Osmo CodingZdroj: TOUCHIT
Osmo Coding

Ceny: Osmo Genius Starter Kit – 139 €, rozšírenie Osmo Coding – 109 €

Zapožičal: alza.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.