Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové balíčky služieb Cloud Object Storage umožňujú zákazníkom ukladať dáta vo viacerých kópiách na rôznych diskoch a serveroch a ľahko používať súbory so zárukou bezpečnosti a plnej kontroly nad svojimi dátami.

Spoločnosť INTERNET CZ, a. s., ktorá pôsobí na slovenskom trhu pod značkou FORPSI a patrí k najväčším tamojším poskytovateľom internetových služieb, zavádza pod názvom Cloud Object Storage nové balíky služieb na cloudové ukladanie dát. Nová ponuka vychádza v ústrety potrebám stále rozmanitejšej užívateľskej základne. Popri protokole S3 preto umožňuje prístup aj prostredníctvom bežnejšieho a dostupnejšieho FTP, čo podstatne rozširuje okruh zariadení, pomocou ktorých je možné pripojiť sa na úložisko.

Cloud Object Storage je bezpečná, spoľahlivá a flexibilná služba založená na modeli infraštruktúry ako služby (IaaS). Užívateľom umožňuje vytvárať a spravovať ľubovoľný počet úložísk, kam môžu nahrávať svoje dáta všetkých typov, používať ich a distribuovať podľa potreby. Služba Cloud Object Storage ponúka vysokú kapacitu, ľahké ovládanie a úplnú kontrolu nad svojimi dátami. Vďaka podpore webového protokolu HTTP umožňuje rýchly prístup k dátam z ľubovoľného počítača, tabletu či mobilného zariadenia.

INTERNET CZ ponúka dva spôsoby platby za služby Cloud Object Storage – buď na základe skutočného využitia s pevnou cenou za spotrebované zdroje (tzv. pay-per-use), alebo tarifné balíky s cenou založenou na rôznych variantoch využitia zdrojov za 30 dní (pričom variant je možné kedykoľvek zmeniť). Prednosťou novej ponuky je aj veľmi atraktívna cena. Napríklad úložný priestor veľkosti 1 TB s objemom sťahovania 10 TB a neobmedzeným objemom odosielania si možno zadovážiť už za 28,99 € bez DPH mesačne a balíček s priestorom veľkosti 10 TB vyjde na
229 € bez DPH. Pri spôsobe platby za skutočne využité zdroje si poskytovateľ za každých 10 GB priestoru účtuje 0.00070 € bez DPH za hodinu a 0,50 € bez DPH za každých stiahnutých 10 GB.

Prístup k službe Cloud Object Storage je po novom možný popri protokole S3 aj cez prívetivejší a pre mnohých užívateľov praktickejší FTP vrátane jeho zabezpečenej verzie TLS. Na prístup do služby teda možno použiť bežných FTP klientov, Windows Explorer, mobilných klientov, automatické zariadenia (napr. monitorovacie kamerové systémy) i štandardné internetové prehliadače, ako Internet Explorer, Google Chrome alebo Mozilla Firefox.

Nové balíky služieb Cloud Object Storage sú k dispozícii vo všetkých dátových centrách skupiny Aruba, ktorej súčasťou je aj INTERNET CZ. Rovnakú ponuku teda môžu využiť zákazníci v Taliansku, Českej republike, Francúzsku, Nemecku a vo Veľkej Británii.

Značky: