Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od vstupu Fondee na slovenský trh už ubehol rok, počas ktorého táto investičná platforma stihla získať už stovky spokojných klientov. Všetko online, s najnižšími poplatkami na trhu a navyše s personalizovaným výberom investičných portfólií na základe jednoduchého dotazníka. Fondee však svoje služby opäť posunulo o úroveň vyššie a svojim existujúcim, ako aj novým klientom, po novom ponúka aj možnosť investovania cez aplikáciu. Môže byť investovanie vôbec ešte jednoduchšie?

Start-up Fondee založili manželia Eva a Jan Hlavsoví, ktorí roky predtým pôsobili na rôznych finančných pozíciách v Londýne, kde na najvyšších poschodiach londýnskeho City mali na starosti transakcie, fúzie a úvery v miliardách libier. Po návrate do Česka prišli na to, že v krajine nie je jediná platforma na on-line investovanie, ktorej by mohol porozumieť aj bežný človek. A tak vzniklo Fondee.

„Našim cieľom od samého začiatku nebolo len priniesť ľuďom investičnú platformu. Našim cieľom bolo priniesť im takú investičnú platformu, ktorá bude skutočne jednoduchá, pochopiteľná a maximálne transparentná. Chceme investovanie čo najviac spopularizovať a zbúrať stereotypy, pretože dnes už môže investovať skutočne každý bez toho, aby mal extra vedomosti či kopec peňazí,“ vysvetľuje Jan Hlavsa, CEO a Co-founder Fondee.

„Slováci, rovnako ako aj Češi, majú iracionálny strach z investovania, pritom na Západe ľudia nenechávajú svoje peniaze len tak ležať na bežných účtoch,“ dodala Eva Hlavsová, spoluzakladateľa Fondee.
Práve v súvislosti s popularizáciou investovania Fondee v uplynulom roku podniklo viacero inciatiatív, ktorými sa zamerali na edukáciu rôznych skupín. So skvelou spätnou väzbou sa stretli práve ich semináre zamerané na finančný wellness žien či edukácia a neskôr aj produktový launch ESG portfólií. Manželia sa zároveň netaja tým, že v novom roku plánujú produktových noviniek hneď niekoľko.

Investovanie nie len pre každého, ale od dnes už aj odkiaľkoľvek

„Spustením Fondee aplikácie sme chceli vyhovieť potrebám našich klientov a samozrejme ísť s dobou. Dnes chce mať každý všetko ľahko dostupné, tak prečo nemať ešte dostupnejšie aj investovanie?“, komentuje Hlavsa.

Aplikácia Fondee prakticky kopíruje užívateľské rozhranie dostupné cez počítač. Klienti tam teda vedia prejsť samotným registračným procesom, no aj narábať so svojimi zhodnotenými peniazmi v rámci svojho jedného, či viacerých investičných portfólií. Aplikácia je dostupná zadarmo na stiahnutie cez App Store či Google Play.

„V dnešnom rýchlom svete mnoho našich klientov rieši veľkú časť pohybu svojich peňazí cez mobilné aplikácie. Sú zvyknutí, že prehľad o svojich účtoch majú kedykoľvek k dispozícii vo svojom smartfóne. Spustením aplikácie sme tak vyšli v ústrety práve tej časti klientov, ktorí nemajú čas, alebo sa im nechce otvárať po práci počítač na to, aby vykonali nové vklady, alebo sledovali, ako sa ich investíciám darí. Od dnes už môžu mať prehľad o svojich zhodnotených úsporách kedykoľvek a kdekoľvek,“ uzatvára Hlavsa.

Značky: