Výrobcovia inteligentných zubných kefiek sa snažia prichádzať s rôznymi vylepšeniami. Jednou z nich je aj ionizačná sonická kefka Ionickiss.

Ako zubná kefka funguje a čo prináša som zhrnul v recenzii.

Obsah balenia a dizajn

V balení sa okrem samotnej zubnej kefky nachádzajú aj dve čistiace hlavice a nabíjací stojan s USB koncovkou a adaptérom do zásuvky. Zubná kefka má klasický oválny tvar, ktorý dobre zapadne do ruky. Samozrejmosťou je odolnosť na úrovni IPX7.  V prednej časti tela zubnej kefky je displej a dve tlačidlá. Jedno na zapnutie/vypnutie kefky a druhé multifunkčné, na výber čistiaceho režimu alebo resetovanie zubnej kefky.

Čistiaca hlavica je konštruovaná neobvyklejšie v porovnaní s inými sonickými zubnými kefkami. Plastová časť vedúca od tela zubnej kefky po štetiny je plochá a nasúva sa na dlhú titánovú tyčinku, ktorá tam nie je náhodou. A vysvetlím prečo.

Ako uvádza výrobca na webe, všetko v prírode má polaritu na báze iónov. Zubný povlak má kladný náboj, zuby zase záporný náboj a tak sa navzájom priťahujú. Vnútri kefky je lítiová batéria, ktorá je spojená s titánovou tyčinkou. V zadnej časti tela zubnej kefky je tenký kovový pásik, tzv. ionipad.

Pred čistením zubov by ste si mali navlhčiť prsty, uchopiť zubnú kefku tak, aby sa prsty dotýkali ionipadu a vytvorili uzatvorený okruh medzi batériou, titánovou tyčinkou a ionipadom. To má mať za následok generovanie záporných iónov, ktoré majú pomôcť v pritahnutí zubného povlaku (kladné ióny) na štetiny čistiacej hlavice. Sonické impulzy následne zubný povlak odstránia.

To sú však tvrdenia, ktoré v našich redakčných podmienkach nemám ako vedecky overiť a tak v recenzii uvediem iba svoje subjektívne skúsenosti z používania.  Čistiaca hlavica má ešte jednu zaujímavosť v podobe konických vlákien, ktoré sú usporiadané tak, že mierne vystupujú, aby sa lepšie dostali do medzizubných priestorov.

IONICKISS Ionpa HomeZdroj: TOUCHIT
IONICKISS Ionpa Home

Čistiace režimy a ostatné vlastnosti

Ionpa Home má štyri čistiace režimy. Režim Clean (22 tisíc kmitov za minútu), White+ (26 tisíc kmitov za minútu), GumCare a Hi-Clean. Pri zvyšných dvoch režimoch GumCare a Hi-Clean výrobca počet kmitov neuvádza. Medzi režimami sa prepínate hardvérovým tlačidlom. Vstavaný dvojminútový časovač upozorňuje, kedy je potrebné začať čistiť ďalšiu štvrtinu chrupu.

Vstavanú batériu som nabil prostredníctvom nabíjacieho stojanu za približne štyri hodiny a pri používaní dvakrát denne po dve minúty, mi vydržala približne 20 dní v čistiacom režime White+.

Na vybitie batérie vás zubná kefka upozorní na displeji. Indikátor výmeny hlavice sa rozsvieti vždy po tridsiatich dňoch používania. Má iba informatívny charakter a dá sa zresetovať. Hlavicu stačí vymeniť približne každé tri mesiace.

Moje skúsenosti z používania

Sonickú kefku som počas testovania používal prevažne v čistiacom režime White+. Pri jednoduchom teste sonických impulzov, kedy som štetiny čistiacej hlavice priložil k pokojnej hladine vody v miske, som pozoroval, že boli aj v najsilnejšom móde iba mierne.

Pri použití senzorických tabliet, ktoré odhaľujú modrým zafarbením nevyčistené miesta so zubným povlakom, som bol s výsledkami čistenia spokojný. Subjektívne som však nemal pocit dokonalého vyčistenia zubov, ako je to po použití konkurenčných sonických zubných kefiek s viditeľne silnejším výkonom.

Pri každom čistení zubov, odporúčam dodržiavať správnu techniku, ktorú som popísal v článku a ani v prípade kefky Ionpa Home sa nezaobídete bez medzizubných kefiek či dentálnej nite.

Verdikt

IONICKISS Ionpa Home je sonická kefka, ktorá sľubuje japonské ionizačné vylepšenie pri čistení. Osobne by som však skôr ocenil citeľne vyšší výkon, ktorý ponúkajú už zubné kefky za menej peňazí. V tejto cenovej kategórií by som očakával pokročilejšie technológie, napríklad senzor prítlaku na zuby.

Páči sa nám

  • tvar čistiacej hlavice
  • kónické čistiace vlákna
  • jednoduché ovládanie

Nepáči sa nám

  • v cenovej kategórií by som očakával už pokročilejšie technológie, ako napríklad senzor prítlaku

Cena: 159 eur

Zapožičal: IONICKISS

  • IONICKISS Ionpa HomeZdroj: TOUCHIT
  • IONICKISS Ionpa HomeZdroj: TOUCHIT
  • IONICKISS Ionpa HomeZdroj: TOUCHIT
  • IONICKISS Ionpa HomeZdroj: TOUCHIT
  • IONICKISS Ionpa HomeZdroj: TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.