Prvá veľká aktualizácia iOS v tomto roku je v beta verzii dostupná na stiahnutie pre vývojárov.

Spoločnosť Apple prináša v novom iOS 11.3 mnoho noviniek a opráv. Najväčšou a najočakávanejšou je manažment zdravia batérie. Každý používateľ tak dostane na výber, či chce plný výkon smartfónu alebo dlhšiu výdrž batérie s dôrazom na obmedzenie samovoľného vypínania telefónu. Predvolenou možnosťou je dlhšia výdrž batérie, ktorú Apple neodporúča meniť. Táto funkcia sa dostáva do iOS kvôli nedávnej kauze so spomaľovaním starších iPhonov. Z dôvodu slabých batérií, ktoré majú už niekoľko rokov, sa niektoré iPhony začali samovoľne reštartovať, čo sa Apple prvotne rozhodol riešiť znížením výkonu.

Veľkou novinkou v tejto verzii iOS je aj podpora iCloud Messages. Konečne sa tak správy budú automaticky synchronizovať naprieč všetkými zariadeniami. Keď zmažete správu na iPhone tak sa zmaže aj na Macbooku. Doteraz takáto funkcia v Apple zariadeniach chýbala. Menším vylepšením je podpora videa v Apple Music a Apple News. Majiteľov iPhonov X potešia aj nové Animoji.

Poslednou dobrou správou k iOS 11.3 je výrazne vylepšenie ARKit pre rozšírenú realitu. Teraz iPhony dokážu lepšie rozoznávať povrchy a objekty tak bude môcť používateľ umiestniť takmer kdekoľvek, hoci aj na dvere. Aktualizácia na iOS 11.3 je aktuálne dostupná v beta verzii iba pre vývojárov. Verejná verzia bude k dispozícii v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Apple: Ďalšia aktualizácia pre iOS umožní vypnúť spomaľovanie starších iPhonov

Značky: