Ďalšie riešenie situácie.

Apple musel koncom minulého roka riešiť nepríjemnú aféru, ktorá sa týkala úmyselného spomaľovania starších iPhonov. Hoci to nerobil so zlým úmyslom a chcel zabrániť samovoľnému vypínaniu zariadení s viac opotrebovanou batériou, používateľov o tomto kroku neinformoval.

Dalo sa teda čakať, že po prevalení celej aféry sa začnú ozývať mnohí používatelia, ktorým toto rozhodnutie nevyhovuje a radšej by preferovali, aby ich iPhone 6s fungoval neustále plnou rýchlosťou, aj keď sa im bude v zime pravidelne vypínať s 50% zvyšnej kapacity nabitej batérie.

Apple situáciu hasil verejným ospravedlnením, detailným vysvetlením svojho rozhodnutia a tiež tým, používateľom do konca tohto roka umožňuje lacnejšiu výmenu opotrebovanej batérie. Apple tiež oznámil, že začiatkom tohto roka sprístupní novú aktualizáciu systému iOS 11, ktorá používateľovi umožní lepšie pochopiť stav batérie v jeho telefóne.

Táto aktualizácia však podľa Tima Cooka tiež umožní úplne vypnúť spomaľovanie iPhonu: „Pokiaľ nechcete, aby vám iOS znižoval výkon v snahe zabrániť neočakávaným vypnutiam telefónu, budete si môcť túto funkciu vypnúť.“ Cook však úplné vypnutie správcu napájania neodporúča.

Vývojárska verzia ďalšej aktualizácie pre iOS 11 bude dostupná začiatkom februára, finálna verzia by mala byť distribuovaná v marci.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Spomaľovanie starších iPhonov: Apple sa ospravedlnil, výmena starej batérie je teraz lacnejšia (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit