Doplnené 10.10.: Gesto pre rýchle prepínanie sa medzi aplikáciami sa naozaj vráti v iOS 11.1, ako Apple sľuboval. Gesto prichádza teraz zatiaľ do druhej beta verzie určenej pre testerov.

Populárne gesto, ktoré používateľom iPhonov umožnilo rýchlo sa prepínať medzi aplikáciami zmizlo ešte v beta verzii iOS 11. V najbližšej verzii iOS 11.x sa však vráti.

Spomínané gesto dočasne vypadlo z iOS, kvôli bližšie nešpecifikovanému technickému obmedzeniu. Uvádza to šéf vývoja softvéru v Apple, Craig Federighi, v e-mailovej komunikácií s jedným z fanúšikov. Aktuálne sa teda dá pristupovať k prepínaniu sa medzi aplikáciami, len dvojitým ťuknutím na domovské tlačidlo, pripadne v iPhone X to bude posunutím domovského prúžku zo spodku obrazovky do hora.

Gesto silného stlačenia ľavého okraja obrazovky a následne potiahnutie do pravej strany, ktoré umožnilo sa prepnúť do predchádzajúcej použitej aplikácie prišlo spoločne s funkciou 3D Touch v iOS9. Pravosť komunikácie medzi fanúšikom a Craigom Federighi overila redakcia MacRumors.

Pre ilustráciu pre ľudí, ktorí nevedia o aké gesto sa jedná, pozrite si priložené video

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Apple mätie používateľov: V ovládacom centre v iOS 11 si už Bluetooth a WiFi nevypnete

Značky: