Apple konečne ponúkol možnosť nastaviť Spotify ako predvolený hudobný prehrávač pre príkazy Siri.

Nová možnosť sa objavuje v beta verzii systému iOS 14.5. Keď prvýkrát požiadate Siri, aby pustila skladbu, zobrazí sa zoznam všetkých streamovacích služieb, ktoré máte v telefóne nainštalované, a opýta sa, ktorú z nich chcete použiť. Keď to urobíte, Siri potom predvolene použije túto službu pre ďalšie žiadosti. Používatelia však upozorňujú, že funkcia obsahuje niekoľko chýb.

Apple podnikol niekoľko krokov, ktorých cieľom je udržať protimonopolné konanie na uzde. iOS 14 minulý rok umožnil používateľom zmeniť svoj predvolený webový prehliadač a e-mailovú aplikáciu ako súčasť piatich zmien vykonaných v reakcii na protimonopolné obavy. Zmeny sa uskutočnili po tom, čo sa zistilo, že spoločnosť zneužíva svoje dominantné postavenie na znevýhodňovanie konkurenčných aplikácií.

Stojí za zmienku, že v Nastaveniach zatiaľ neexistuje žiadne používateľské rozhranie, v ktorom by bolo možné zvoliť aplikáciu tretích strán za predvolený prehrávač. Je tak možné, že Apple nemal v úmysle túto funkciu (zatiaľ) uvoľniť pre iOS 14.5. 

Tak či onak, funkcia urobí veľa ľudí šťastnými, keď bude k dispozícii v plnom rozsahu.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple: Rúško a Face ID nie sú kamaráti, ale ak máte Apple Watch, tak je po probléme (vyskúšali sme v predstihu)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.