S príchodom iOS 14 sme sa dočkali aj zmeny zobrazovania prichádzajúcich hovorov, ktoré môžu byť zobrazené klasickým spôsobom (celá obrazovka) alebo v bubline (banner), ktorá prináša viaceré praktické výhody.

Ešte pred výhodami banneru si pripomeňme, že v rámci klasického zobrazenia hovorov na celej ploche sa nič nemení. Ak vám niekto volá, buď ho zdvihnete, odpoviete správou alebo zrušíte, prípadne počkáte, kým volajúci ukončí hovor. Taktiež, ak vám niekto zavolá a vy na niečom pracujete, tak sa vám hovor zobrazí na celej ploche displeja a tým sa preruší aj vaša činnosť, čoho dôsledkom môže byť napr., strata aktuálnej myšlienky atď..

iOS 14

iOS 14: Hovor v bubline môžete jednoducho odsunúť, ale nezrušiť. O jeho stave informuje táto ikona

Aké výhody prináša zobrazenie prichádzajúcich hovorov v bannery?

V prvom rade je toto zobrazenie kompaktnejšie a krajšie (z nášho pohľadu). Z praktického hľadiska ponúka tento režim veľa výhod – v prvom rade sa počas prichádzajúceho hovoru nepreruší vaša aktuálna činnosť, lebo sa objaví iba malá bublina vo vrchnej časti displeja, takže môžete pokračovať v činnosti. Ak prichádzajúci hovor nechcete zdvihnúť, ale ani zložiť, a pritom nerušene pokračovať v práci, tak jednoducho bublinu odsuniete smerom hore, čím sa minimalizuje (o stave prichádzajúceho hovoru ste informovaní v ľavom rohu), stíši zvonenie a ukončí vibrovanie. Takto môžete pokračovať v práci bez toho, aby volajúci vedel, že ste jeho hovor odignorovali – občas to je potrebné :).

Ak chcete prichádzajúci hovor prijať, tak to jednoducho urobíte kliknutím na zelenú ikonu alebo ho zrušíte kliknutím na červenú ikonu. Ak chcete využiť všetky možnosti klasického zobrazenia, ako je odpoveď správou, pripomenutie, aktivácia reproduktora, numerická klávesnica a pod. (po prijatí hovoru), tak jednoducho potiahnete bublinu (banner) smerom dole alebo na ňu kliknete, čím sa automaticky vyroluje klasické zobrazenie hovoru so všetkým, čo k tomu patrí. Jednoduché a extra praktické, však?

Ako zmením režim zobrazovania prichádzajúcich hovorov?

Stačí prejsť do nastavení, následne kliknete na položku telefónprichádzajúce hovory – tu si zvolíte možnosť banner alebo celá obrazovka. Dodajme, že toto nastavenie sa týka všetkých aplikácií, v ktorých prijímate hovory. Na odchádzajúcich hovoroch sa nič nemení.

Prečítajte si aj:

iOS 14: Ako zameniť predvolený webový prehliadač a mail za aplikácie tretích strán?

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE