Zásadné zmeny nepriniesla ani posledná aktualizácia.

Jedna z najočakávanejších funkcií systému iOS 14 umožňuje používateľom vybrať si niektoré aplikácie tretích strán ako predvolené. Používateľ si tak môže zvoliť prehliadač alebo e-mailovú aplikáciu na svojom iPhone, pričom tá nemusí byť vydaná Applom. Je tak možné nahradiť Safari prehliadačom Firefox alebo Chrome. Rovnako je tak možné spraviť s mailovým klientom od Applu a nahradiť ho napríklad aplikáciou Gmail, Outlook alebo Yahoo Mail.

Hneď po vydaní iOS 14 však bola objavená chyba, ktorá neumožňuje pohodlnú zmenu predvolenej aplikácie za aplikáciu tretích strán. Po reštartovaní iPhonu sa nastavenie aplikácií tretích strán ako predvolených zrušilo a predvolenými sa opäť stali aplikácie od Applu. Apple sa problém snažil vyriešiť vydaním iOS 14.0.1, čo sa mu však nepodarilo na 100 %.

Tweet vývojára Davida Clarka poukazuje na to, že pri každej zmene aplikácie prehliadača alebo e-mailovej aplikácie sa predvolené nastavenia vrátia späť na Safari a Mail. Clarke hovorí, že táto chyba sa stále nachádza aj vo verzii iOS 14.1, ktorú spoločnosť Apple vydala včera. Včerajšia aktualizácia tiež opravuje ďalšiu zaujímavú funkciu iOS 14, vylepšené widgety v štýle Androidu, ktoré boli pridané k modelom iPhone so systémom iOS 14. 

Apple určite nenechá problém s aplikáciami tretích strán príliš dlho “plávať”. Veríme, že oprava je už na ceste.

https://twitter.com/DCOneFourSeven/status/1318878038113816577?s=20

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro a Pro Max oficiálne: 5G, (staro)nový dizajn a (r)evolučné foto a video funkcie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.