Apple v rámci iOS 15 aktualizoval aj aplikáciu fotografie, ktorá ponúka prehľadné a prepracované informácie o všetkých fotkách, ktoré je možné v prípade potreby z časti upraviť.  

Rozšírený informačný panel je dostupný pre všetkých a veľmi jednoducho – stačí otvoriť fotku a kliknúť na „i“ v spodnej časti alebo jednoducho potiahnuť prstom po displeji nahor a okamžite sa vám zobrazia prepracované informácie o danej fotke, vrátane EXIF metadát.

iOS 15
iOS 15

Poskytnuté informácie sú skutočne komplexné, pričom nezáleží na tom, či bola fotka odfotená iPhonom alebo akýmkoľvek iným zariadením/foťákom. Nájdete tu typ zariadenia, s ktorým bola fotka zhotovená, aké boli zvolené nastavenia, akým objektívom bola fotka odfotená a pod. Samozrejmosťou je dátum a presný čas zhotovenia, vrátane presnej polohy (ak takú informáciu externá fotka ponúka).

Taktiež okamžite vidíte veľkosť súboru a odkiaľ fotografia pochádza – ak bola upravovaná alebo exportovaná cez inú aplikáciu. Veľkou výhodou je aj to, že v tomto zobrazení môžete jednoducho pridať ku každej fotke vlastný popis, upraviť čas a dátum zhotovenia (kliknutím na zvýraznený nápis „upraviť“) alebo pridať polohu/lokalitu, v ktorej bola fotografia nasnímaná – ak sa nezobrazuje automaticky. Fotky z iPhonu majú vždy uloženú aj polohu nasnímania.

Modernizovaný panel s informáciami o fotkách je veľmi užitočný a hlavne prehľadný, čo sa nám veľmi páči. Ide o ďalšiu novinku, ktorá nebola oficiálne komunikovaná, takže sa ešte je načo tešiť.

 Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ios-ipados-15-verejne-beta-verzie-su-oficialne-dostupne-navod-na-instalaciu-prehlad-noviniek/353467

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE