Zavedenie oboch verzií systémov je veľmi rýchle.

Portál GSMArena informuje, že k 11. januáru 2022 malo až 63 % všetkých zariadení so systémom iOS nainštalovanú verziu systému iOS 15. Tieto oficiálne údaje pochádzajú zo stránky pre vývojárov obchodu App Store. Stránka zároveň informuje aj o podrobných štatistikách inštalácií systému iPadOS.

Za medziročným miernym poklesom inštalácií najnovších verzií oboch systémov môže byť zodpovedný aj fakt, že Apple už od používateľov nevyžaduje, aby do svojich zariadení inštalovali najnovšie verzie OS. V minulosti bola práve táto inštalácia podmienkou k tomu, aby zaradenia aj naďalej dostávali bezpečnostné záplaty.

Mnohých používateľov drží pri iOS 14 aj to, že najnovšia verzia neprináša na prvý pohľad extra veľa zmien, no v skutočnosti ide o celkom podarenú aktualizáciu.

Štatistika ďalej prezrádza, že až 72 % iPhonov predstavených za posledné štyri roky už využíva iOS 15, čo je skvelá správa oproti ostatným kompatibilným zariadeniam. Avšak ani táto vysoká miera inštalácií iOS 15 nedosahuje na raketové zavedenie systému iOS 14, ktoré takto pred rokom dosahovalo až 81 %.

V prípade iPadov je situácia veľmi podobná, aj keď za iOS 15 mierne zaostáva. Až 49 % všetkých tabletov k dnešnému dňu už používa iPadOS 15. Tento počet je z 57 % tvorený tabletmi, ktoré sú staršie ako štyri, pričom na 37 % všetkých iPadov stále beží iPadOS 14 a v prípade 14 % sa stále používa jedna zo starších verzií OS.

V každom prípade je vidieť, že Apple stále odvádza skvelú prácu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.