Nová verzia softvéru je tradičným mixom nových funkcií, opráv a aktualizácií.

Spoločnosť Apple v týchto dňoch sprístupnila novú verziu svojho operačného systému pre telefóny iPhone. Ide o verziu iOS 16.3, ktorá prináša niekoľko noviniek. Novú verziu si môžu stiahnuť všetky iPhony, ktoré dostali aktualizáciu na iOS 16.

Ako Apple informuje na svojej oficiálnej stránke, táto aktualizácia okrem iného obsahuje nové pozadie Jednota, ktoré má vyzdvihnúť černošskú kultúru a dejiny pri príležitosti Mesiaca černošskej histórie.

Novinkou je i pokročilá ochrana dát pre iCloud a bezpečnostné kľúče pre Apple ID. Znamená to, že pokiaľ používate dvojfaktorovú autentifikáciu pre váš Apple účet, môžete si ho zabezpečiť pomocou USB alebo NFC kľúča, ktorý spĺňa FIDO štandard.

Novinkou je podpora pre nedávno predstavený HomePod 2. generácie a Apple zmenil aj spôsob aktivácie funkcie SOS, aby nedochádzalo k neúmyselným tiesňovým volaniam. Odteraz je potrebné podržanie bočného tlačidla spolu s tlačidlom zvýšenia alebo zníženia hlasitosti a ich následné uvoľnenie.

Pochopiteľne, aktualizácia prináša aj opravy chýb a 12 bezpečnostných aktualizácií. Apple opravil chybu v aplikácii Freeform a niekoľko ďalších chýb, v dôsledku ktorých:

  • sa mohlo na zamknutej obrazovke zobrazovať čierne pozadie
  • sa mohli pri prebúdzaní iPhonu 14 Pro Max dočasne zobrazovať vodorovné čiary
  • sa vo widgete apky Domácnosť na zamknutej obrazovke nezobrazoval presný stav apky Domácnosť
  • Siri v niektorých prípadoch nesprávne odpovedala na žiadosti týkajúce sa hudby
  • Siri nesprávne rozoznala žiadosť v systéme CarPlay

Kompletný zoznam zmien a noviniek je dostupný na webe Applu.

Zdroj: Support.apple.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.