Aktualizácia na iOS 18 by mala priniesť revolučné funkcie.

Operačný systém iOS sa v poslednej dobe snaží vysporiadať so zmenami, ktoré musí vykonať z dôvodu nariadení Európskej únie. Aj napriek tomu však Apple pracuje na nových funkciách, ktoré by mali zvýšiť komfort používateľov a vylepšiť ich prácu so smartfónom. Aké zmeny nás však budú čakať v rámci operačného systému iOS 18? Známy novinár a analytik Mark Gurman teraz informuje o novinkách, ktoré by mohli prísť s najbližšou veľkou aktualizáciou.

Okrem toho však uvádza, že práve iOS 18 by mohol byť najväčšou aktualizáciou systému v histórii iPhonu. Prekonať by tak mohla aj ikonický iOS 7, ktorý doteraz drží tento titul. Ako sa to však stane? Za všetkým by mali stáť dlhoočakávané a prelomové funkcie.

iOS 18 bude prelomovou aktualizáciou

Aj keď sa mnohí zatiaľ tešia len z aktualizácie na iOS 17.3, už teraz sa hovorí o aktualizácii, ktorá príde do telefónov koncom tohto roka. iOS 18 by pritom mal priniesť niekoľko nových funkcií, medzi ktorými bude možné nájsť napríklad aj podporu pre RCS správy. Túto funkciu si používatelia iPhonov aj Androidov vyžadujú už nejaký ten čas a práve iOS 18 by mal byť tou aktualizáciou, ktorá vyhovie všetkým stranám.

iOS 17: Zoznam noviniekZdroj: Apple
iOS 17: Zoznam noviniek

Okrem toho by však aktualizácia mala vsadiť aj na novú a vylepšenú Siri, hlasového asistenta typického pre operačný systém iOS. Virtuálny asistent by mal ponúknuť funkcie umelej inteligencie a viac tak pomôcť používateľom s ich úlohami. Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom bude Siri s AI fungovať, ako však informuje Gurman, všetko sa dozvieme v najbližších týždňoch.

Z umelej inteligencie by mala profitovať aj služba Apple Music, pričom očakávame, že Apple oznámi nové funkcie už tradične v máji. Výrobca sa sústreďuje aj na optimalizáciu systému a jeho stabilitu, a tak sa očakáva, že iOS 18 bude systémom bez akýchkoľvek chýb.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.