Sprevádzkovanie tejto funkcie pre všetkých používateľov bude čoskoro realitou.

Správy vo formáte RCS fungujú už dlhšie a poskytujú používateľom možnosť komunikácie prostredníctvom internetového spojenia, avšak na bežné telefónne číslo. Tentoraz prichádza novinka v podobe podpory Dual SIM smartfónov a na obidvoch SIM kartách môže byť táto služba sprevádzkovaná. Podľa obrázkov, ktoré boli zverejnené, sa bude služba zobrazovať vo forme statusu „Pripojené“ pre obe telefónne čísla naraz.

Podľa zverejnených správ bola táto funkcia testovaná na aplikácii Google Správy na smartfónoch od Samsungu. Už v tejto fáze je však zrejmé, že plná verzia na seba nenechá dlho čakať, a tak sa podpora správ rozšíri medzi ostatných používateľov. Podľa informácií ide o stav aplikácie vo forma beta verzie. To znamená, že mnoho používateľov túto funkciu môže mať dostupnú. Nie každý, kto je do programu beta zapojený, musí dostať aktuálnu zostavu s podporou konkrétnych funkcií.

Výhodou tohto je, že používatelia nebudú musieť vyberať, ktorú SIM kartu budú chcieť v rámci tejto služby použiť a budú môcť využívať rozšírené četovacie funkcie, ktoré tento komunikačný štandard poskytuje. Teda nielen napríklad potvrdenie o doručení, ale aj o prečítaní správy. O tomto komunikačnom štandarde sme informovali už dávnejšie a nepatrí medzi novinky. Podstatné však je, že sa neustále vyvíja a Google ho postupne vylepšuje. Viac informácií nájdete v tomto článku.

zobrazenie podpory rcs sprav pre dual simZdroj: Reddit

Zdroj: Reddit

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.