Každý z nás používa nejaký text, ktorý zadávame počas práce so smartfónom veľmi často. Môže to byť email, adresa, firemné údaje alebo často používané frázy a pod. Keďže to všetko poznáme, tak je to otravou zadávať znova a znova.

Nie je to však potrebné, aj dlhší text, frázu a v podstate čokoľvek čo sa týka textu viete napísať veľmi rýchlo a efektívne. Stačí využívať natívnu funkciu – nahradenie textu, ktorá má jednoduchú úlohu. Zadáte často používaný text a následne si k nemu vytvoríte krátku textovú skratku. Hotovo, stačí uložiť a používať. Do tejto funkcie sa dostanete nasledovne: nastavenia > všeobecné > klávesnica > nahradenie textu.

V praxi to môže vyzerať aj takto – často zadávame formou textu kompletnú adresu sídla našej redakcie, čo je celkom zdĺhavé. Dá sa to však vyriešiť aj jednoducho a rýchlo. Ako skratku sme nastavili – rdk, ktorú ak napíšeme pri zadávaní textu, tak sa okamžite pretransformuje do – Redakcia TOUCHIT, Reding Tower 2, 8. Poschodie, Račianska 153, 831 54 Bratislava. Jednoduché a efektívne, čo poviete? Takýto proces si viete nastaviť na akýkoľvek text. Pri tvorbe skratiek si dávajte pozor na to, aby to neboli spojenia, ktoré bežne používate, čo by mohlo byť otravné.

Prečítajte si aj:

Batéria v iOS 12: Viete, aké informácie a možnosti vám táto funkcia ponúka?

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE