Problém sa týka služieb, ako je Spotify, Pinterest či Tinder.

Portál The Verge upozorňuje na aktuálnu nefunkčnosť niektorých aplikácií pre iOS. Tá sa prejavuje tak, že aplikácia sa automaticky zavrie po jej spustení. Problém sa týka služieb, ako je Spotify, Pinterest, Tinder a ďalšie.

Dôvodom nekorektného správania aplikácií je s najväčšou pravdepodobnosťou Facebook, konkrétne jeho nástroje pre vývojárov. O probléme vie aj samotný Facebook, ktorý na svojej stránke informoval vývojárov o problémoch s vývojárskymi nástrojmi pre iOS. Najhoršie je, že pád aplikácie sa môže objaviť aj v prípade, že sa do aplikácie neprihlasujete prostredníctvom sociálnej siete. Android aplikácií sa aktuálny problém podľa dostupných informácií netýka.

The Verge tiež informuje, že aplikácie, ktoré padajú po spustení, môžete používať v offline režime. To môže pomôcť napríklad v prípade služby Spotify, ak máte v telefóne uloženú hudbu. V ostatných prípadoch je však offline riešenie zbytočné, nakoľko aplikácia k svojmu fungovaniu vyžaduje pripojenie do internetu.

Odinštalovanie aplikácie Facebook z vášho telefónu problém pravdepodobne nevyrieši. Dôvod je ten, že aplikácie, ktorých sa problém týka, sa po spustení automaticky prihlasujú na servery Facebooku a to bez ohľadu na to, či je sociálna sieť nainštalovaná vo vašom telefóne alebo nie.

Riešením tak môže byť inštalácia aplikácie Lockdown Apps z obchodu App Store, pomocou ktorej môžete zablokovať komunikáciu aplikácií so servermi Facebooku. Prípadne treba počkať, až Facebook odstráni problém. Ak sa vám však nechce čakať a chcete využiť aplikáciu Lockdown Apps, stačí postupovať podľa tohto krátkeho videa:

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Facebook priznáva chybu, ktorá vývojárom poskytla neoprávnený prístup k údajom používateľov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit