Facebook odhalil, že približne 5 000 vývojárov malo prístup k osobným informáciám o používateľovi aj po vypršaní stanoveného limitu.

Pri používaní aplikácie prostredníctvom Facebooku poskytujú používatelia vývojárom určité práva, aby mohli zdieľať neverejné informácie, ako je ich e-mailová adresa a dátum narodenia. V roku 2018, ako súčasť zmien zavedených po kauze Cambridge Analytica, spoločnosť uviedla, že vývojári sa o tieto informácie nebudú zaujímať, pokiaľ by používateľ nebol v aplikácii aktívny 90 dní.

Facebook teraz zistil, že z dôvodu nesprávnej implementácie tejto politiky mnohí vývojári naďalej dostávali aktualizácie používateľských informácií aj po vypršaní ich práv. Aj napriek tomu, že Facebook zverejnil počet 5000 vývojárov, ich skutočný počet môže byť oveľa vyšší. Rovnako nie je známe, koľko používateľov sa tento problém dotkol a aké presné informácie boli týmto spôsobom zdieľané.

Facebook Zuckerberg Profil

Zdroj: PhoneArena

Problém by mal byť už opravený a spoločnosť zaisťuje, aby vývojári videli iba tie údaje, na ktoré používatelia udelili povolenie. Facebook šikovne preniesol časť zodpovednosti na vývojárov a uviedol, že pri ochrane údajov majú rovnaké postavenie ako Facebook. Spoločnosť teraz prišla s novými zmluvnými podmienkami a pravidlami platformy.

Nechajme sa prekvapiť, čo tieto nové pravidlá (opäť) prinesú.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Internetové bojisko: ako sa ovplyvňujú voľby a destabilizujú demokratické inštitúcie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.