Apple konečne vylepšil farebný gamut.

Menšie z rodiny tabletov spoločnosti Apple „trpeli“ nedostatkom, o ktorom sa často nehovorilo. V porovnaní s klasickými iPadmi mali displej s horšou kvalitou. Farebný gamut bol nižší, saturácia horšia a displej takisto odrážal viac svetla. Tento problém mal prvý aj druhý iPad mini a Apple ho nevyriešil ani pred rokom, keď predstavil iPad mini 3 s prakticky nulovými inováciami (výrobca pridal iba snímač odtlačkov prstov).

iPad mini 4 sa však môže pochváliť obrazovkou, ktorá je zrovnateľná s iPadom Air 2 a s iPhonmi 6. Portál DisplayMate novinku otestoval a zistil, že má vylepšený 101% farebný gamut (predchádzajúce verzie iPadu mini mali 62%). Vylepšená je aj saturácia a displej odráža menej svetla. Iba 2%, pričom pôvodný iPad mini odrážal až 9%. Hoci sa to nezdá, DisplayMate považuje práve tento údaj za najlepšie vylepšenie obrazovky iPadu mini 4. Apple takisto zlepšil kontrast.

Dodajme, že iPad mini 4 ponúka aj výkonnejší procesor Apple A8 a lepšiu kameru. Na obhajobu starších modelov môžeme dodať, že bežný používateľ si rozdiel v kvalite obrazovky pravdepodobne nevšimol, ak nemal poruke klasický iPad a displeje mohol porovnať vedľa seba.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit