Pomoc od Applu asi viac nebude treba.

Teraz si na to trúfla FBI sama (opäť) a ešte minulý rok sa jej podarilo dostať k dátam telefónu Apple iPhone 11 Pro Max. FBI ale aj iné štátne agentúry používajú program GrayKey od firmy Grayshift, ktorým sa dokážu do iPhonu nabúrať. Pobočka v Ohiu si tak pripísala ďalší kredit, nakoľko nebolo potrebné asistencie od Applu.

Baris Ali Koch bol obvinený z napomáhania pri úteku jeho odsúdeného brata, ktorý sa chcel dostať z krajiny. Poskytol mu vlastné identifikačného údaje a klamal polícii.

V súvislosti s Kochovým iPhonom, jeho právnik potvrdil, že smartfón bol uzamknutý. Na jeho odomknutie nebol použitý kód ani donútenie na použitie Face ID.

Apple síce razí politiku bezpečnosti dát svojich používateľov. Na druhú stranu vie, že súdnym príkazom sa nedá vyhnúť. Aj preto v minulosti umiestnil dáta do svojho cloudu s tým, že Apple ako taký ich nemá a nevie sa k ich dešifrovanému stavu dostať.

Na úložisku sú zabezpečené tak, aby k ich dešifrovanému stavu mal prístup iba legitímny používateľ. Vynára sa však iná otázka. Bude Apple iPhone 11 aj naďalej považovaný za extra zabezpečený smartfón alebo sú dni jeho neochvejnej bezpečnosti spočítané?

Zdroj: Forbes

Prečítajte si aj:

iPhone teraz potvrdí vašu identitu na prihlásenie do Gmailu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.