Doplnené: Informácie z predstavenia iPhonu 12 si môžete prečítať TU.

Už o niekoľko hodín spoznáme horúce novinky.

Doteraz sme mali možnosť počuť viaceré protichodné informácie o tom, že modelový rad iPhone 12 dostane do svojej výbavy displeje s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Najnovšie však dva nezávislé zdroje uvádzajú, že displejov s tak vysokou obnovovacou frekvenciou sa nakoniec nedočkáme. Všetko je to z dôvodu odberu energie, aby sa zachovala čo najdlhšia výdrž batérie na jedno nabitie.

Podľa Jona Prossera musel Apple riešiť situáciu „buď – alebo“. Z tohto dôvodu pokiaľ chcel Apple pridať podporu pre 5G, musel automaticky počítať s vyššou spotrebou energie ako pri 4G. V prípade použitia 120 Hz panelov je využívaný vyšší výkon ako pri klasických 60 Hz displejoch. Pridaním oboch funkcií by sa výdrž batérie na jedno nabitie výrazne skrátila.

V Apple sa pre 5G rozhodli aj z dôvod jednoduchšieho uvedenia na trh. Značnú úlohu v rozhodnutí má aj fakt, že rýchlosť surfovania cez 5G rezonuje u spotrebiteľov viac ako 120 Hz displeje. Je vysoko pravdepodobné, že 5G modemy a OLED panely budú čoraz menej náročné na spotrebu energie, takže existuje veľká šanca, že už v roku 2021 uvidíme v iPhonoch 5G a 120 Hz displeje spolu. 

Tento rok však nie.

iPhone 12

Zdroj: GizChina

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/minuta-po-minute-apple-predstavuje-smartfony-iphone-12/312973

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.