Apple používa prémiové materiály, ktoré okrem vzhľadu ponúkajú aj vysoký kvalitatívny štandard.

Je to vo väčšine prípadov aj dôvod, prečo sú tieto smartfóny drahšie ako ich Android konkurencia. Niekedy sa však aj “majster tesár utne”. Ani Cena iPhonov nemusí vždy zodpovedať tomu, čo smartfón ponúka. Portál GizChina uvádza, že niektoré súčasti vybraných modelov iPhone 12 blednú. Tento jav je najviac viditeľný na ráme zariadenia, kedy je možné badať dokonca viac ako jeden odtieň pôvodnej farby. 

Strata farby je zreteľnejšia v červenej verzii, ktorá prechádza do oranžovej farby. Farebný rozdiel je pritom výrazný. Dotknutý smartfón bol nosený v transparentnom ochrannom puzdre, takže tento jav nie je spôsobený mechanickým opotrebovaním. Presná príčina vzniku týchto farebných zmien nie je známa. 

iPhone miznúca farba

Zdroj: SvetApple

Podobné skúsenosti s vyblednutím farby majú aj používatelia zariadení iPhone 11 a iPhone SE 2. Rovnako ako v prvom prípade, tak aj tu bol smartfón nosený v ochrannom puzdre. Aj keď veľa správ pojednáva o červených verziách, blednutie farieb na iných verziách iPhone 11 je menej časté.

Špekuluje sa, že blednutie farieb je spôsobené ultrafialovým žiarením, ktoré prechádza cez transparentné puzdro. Ak však ide o problém ultrafialového žiarenia, problém by sa mal vyskytovať vo väčšej miere. Iné názory sa pohrávajú s možnou chemickou reakciou ochranného puzdra a  zariadenia. 

V súčasnosti neexistuje veľa správ o probléme s vyblednutím farieb. Zdá sa však, že tento problém tu bol skôr, len sa ignoroval. Existujú dokonca sťažnosti na vyblednutie farieb aj v prípade iPhonu XR. Nejde teda o problém, ktorý sa začal tento rok.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Kryptomeny v ohrození? Prvá krajina zvažuje ich zákaz

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.