Séria iPhone 12 bola uvedená pred niekoľkými týždňami.

Zatiaľ čo iPhone 12 a 12 Pro sa na trh dostali okamžite, iPhone 12 Pro Max a 12 Mini sa dostali do predaja iba pred pár dňami. Portál GizChina informuje, že vzápätí sa objavilo niekoľko správ o problémoch týkajúcich sa týchto verzií. Spočiatku sa správy týkali miznutia signálu, čo Apple zakrátko vyriešil. Následne sa na iPhone 12 objavili problémy so správami a ich upozorneniami. Dozvedáme sa však, že iPhone 12 má tiež problémy s displejom.

Najskôr to bol žltý nádych, neskôr zelený. Tento jav sa objavuje pri zobrazení tmavých farieb, kedy by mal byť OLED panel buď úplne čierny, alebo má zobrazovať iba tmavý farebný odtieň. Problém nie je pritom ojedinelý.

Podľa hodnotenia DxOMark (hodnotí aj displeje) je najväčším problémom displeja iPhone 12 žltý nádych. DxOMark poznamenal, že žltá farba sa objavuje za všetkých svetelných podmienok.

Niektorí používatelia navyše uviedli, že zamknutá obrazovka iPhone 12 mini má problémy s dotykovou plochou pri odomykaní zariadenia, čo sa prejavuje náhodným stlačením postranných ikon (baterka, fotoaparát), alebo zníženou citlivosťou na dotyk.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei: Týchto 48 zariadení môže byť aktualizovaných na HarmonyOS

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.