Všetky nové iPhony sú už v predaji.

Apple začal predávať všetky štyri modely radu iPhone 12. Modely iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro a 12 Pro Max sú v predaji aj na Slovensku a boli sme sa na ne pozrieť v obchode iStores.

Vďaka tomu, že telefóny sú už reálne dostupné, sa na internete objavujú aj prvé informácie o reálnej výdrži batérie v rámci rôznorodého využitia. Portál phonearena otestoval novinky v rámci sledovania YouTube videí, surfovania webom a hrania 3D hier. Telefóny vďaka bohatej databáze výsledkov priamo porovnal aj s konkurenciou.

Pripomeňme, že iPhone 12 mini má vo výbave 2227 mAh batériu, modely iPhone 12 a 12 Pro majú 2815 mAh batériu a iPhone 12 Pro Max ponúka 3687 mAh akumulátor. Najmenší z nových iPhonov dokázal streamovať YouTube videá 5 hodín aj 10 minút, čo bolo takmer o polhodinu dlhšie v porovnaní s tohtoročným iPhonom SE.

iPhone 12 a 12 Pro dosiahli výdrž 6 hodín a 40 minút, model Max vydržal prehrávať YouTube videá ešte o 2 hodiny dlhšie. Čo sa surfovania webom týka, iPhone 12 mini dosiahol výdrž takmer 11 hodín. 6,1-palcové iPhony mali výdrž 12,5 hodiny a iPhone 12 Pro Max pokoril hranicu 14 hodín.

Nové iPhony prekvapili slabou výdržou v rámci hrania graficky náročných hier. Phonearena tvrdí, že telefóny sa prehrievali a batérie rýchlo klesala – aj z toho dôvodu sa iPhone 12 mini vybil počas hrania už po 2,5 hodiny. 6,1-palcové modely vydržali 3 hodiny. Je zrejmé, že v tomto smere musí Apple spraviť ešte optimalizáciu.

Ak vás zaujímajú ďalšie informácie o výdrž batérie, resp. priame porovnanie s ostatnými telefónmi, pozrite si článok na phonearena a pomocou zabudovaného nástroja si zvoľte telefóny, ktorých výdrž chcete porovnať.

iPhone 12 (mini) výdrž

iPhone 12 (mini) výdrž. Zdroj: phonearena

iPhone 12 (mini) výdrž

iPhone 12 (mini) výdrž. Zdroj: phonearena

iPhone 12 (mini) výdrž

iPhone 12 (mini) výdrž. Zdroj: phonearena

Zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Nové iPhony 12 dorazili na Slovensko, boli sme pritom! (Video TOUCHIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit