Predpokladáme softvérový problém.

Sťažnosti na diskusnom fóre Applu sa však netýkajú modelu iPhone 12. Slabšia batéria ako v prípade minuloročného modelu iPhone 11 Pro nebude jediný dôvod. Do úvahy treba zobrať aj fakt, že má novú čipovú súpravu a vylepšené parametre. Avšak vybíjanie 4 % za hodinu v pohotovostnom režime je veľa.

Príčinou by mohol byť 5G čip, no v diskusnom príspevku je v zapätí uvedené, že mobil je v 98 % na Wi-Fi a 5G nie je aktívne používané na prenos dát. Pri takto rýchlom úbytku energie sa mobil vybije za jeden deň aj bez toho, aby ste ho používali.

Ďalšie príspevky hovoria o tom, že sa cez noc spotrebuje 40 % energie. Kritika je na mieste, no podľa ďalších diskusií si treba naozaj preveriť, ako je mobil pripojený a kedy sa používa. Je potrebné zvážiť aj to, či bol naozaj v režime preferencie na 4G alebo nie. A teda následne zisťovať, či je práve 5G funkcionalita príčinou alebo ide o iný problém.

Nateraz je zatiaľ najistejšie zapnúť režim nízkej spotreby v nastaveniach batérie, aby nedochádzalo k využívaniu dát na pozadí. Napríklad sťahovaním podcastov alebo napríklad kontrolou emailov. Minimálne cez noc sa dá tento režim preveriť.

Zdroj: Apple Support

Prečítajte si aj:

Apple: Predplatné v iOS aplikáciách môžete odteraz zdieľať s celou rodinou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.