Novinka so 128 bodmi zdieľa 4. miesto so Xiaomi Mi 10 Pro. 

Portál DxOMark zverejnil recenziu fotoaparátov iPhone 12 Pro. Celkovo nová zostava s tromi objektívmi a skenerom LiDAR dosiahla skóre 128 bodov, čo novinku zaradilo do prvej päťky najlepších fotomobilov. DxOMark uvádza, že skóre je zložené z foto skóre (135 bodov) a video skóre (112 bodov). iPhone 12 Pro zaujal aj funkciami priblíženia, aj keď v tejto oblasti má konkurencia navrch. S celkovým skóre na úrovni 128 bodov sa iPhone 12 Pro radí do prvej päťky rebríčka DxOMark. Oproti iPhonu 11 Pro Max sa skóre zvýšilo o štyri body.

Automatické zaostrovanie ponúka rýchly a presný výkon vo väčšine situácií. Zariadenie tiež dosahuje vynikajúce skóre za svoj náhľadový obrázok, ktorý je bližšie k finálnej snímke ako mnoho iných vlajkových zariadení. Expozícia je väčšinou dobrá, ibaže dynamický rozsah je trochu obmedzený, pričom v zložitých svetelných podmienkach dochádza k „orezávaniu“ svetlých a tmavých oblastí scény. Farebné podanie je pri vnútornom osvetlení presné, ale na vonkajších obrázkoch je možné vidieť viaceré nepresnosti vo farebnom podaní.

Dxomark iPhone 12 Pro

Dynamický rozsah, Zdroj: DxOMark

Hoci fotoaparát ponúka aj dobré zachytenie detailov, šum je možné často nájsť na snímkach v interiéroch a pri slabom osvetlení. Pokiaľ ide o video funkcie, tak v tejto oblasti iPhone 12 Pro doslova žiari. 

Testerom sa páčilo aj podanie farieb a odtieňov pleti, ale pozorovali tiež niektoré odchýlky vyváženia bielej. Zábery v rozlíšení 4K ukazujú dobrú úroveň detailov. Automatické zaostrovanie odvádza dobrú prácu pri udržiavaní zaostrenia aj v dynamických scénach. Veľmi dobre funguje aj stabilizačný systém, ktorý odvádza dobrú prácu počas rôznych situácií. 

Dxomark iPhone 12 Pro

Zdroj: DxOMark

S prihliadnutím na túto skutočnosť je teraz možné rozdeliť rebríček najlepších fotoaparátov DxOMark nasledovne:

  1. Huawei Mate 40 Pro – 136 bodov
  2. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133 bodov
  3. Huawei P40 Pro – 132 bodov
  4. iPhone 12 Pro – 128 bodov
  5. Xiaomi Mi 10 Pro – 128 bodov
  6. Vivo X50 Pro+ – 127 bodov
  7. Oppo Find X2 Pro – 126 bodov
  8. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 126 bodov
  9. Honor 30 Pro+ – 125 bodov
  10. iPhone 11 Pro Max – 124 bodov

Celý test portálu DxOMark nájdete na tomto odkaze. Veríme, že si testeri z DxOMark posvietia aj na model iPhone 12 Pro Max, pretože existujú malé rozdiely vo fotoaparátoch v prospech modelu Max, ktoré by mohli zabezpečiť testovanému telefónu ešte lepšiu pozíciu ako „iba“ 4. miesto.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Huawei: Týchto 48 zariadení môže byť aktualizovaných na HarmonyOS

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.