Nikto si nepraje aby mu nové zariadenie padlo na zem a poškodilo sa, a to najmä v prípade, ak stojí viac ako tisíc eur. Avšak, stať sa to môže a praktický test odolnosti vám ukáže ako veľmi sa máte obávať 🙂

S každým novým iPhonom prichádza aj nezávislý test odolnosti, ktorý poukazuje na odolnosť zariadenia vo viacerých situáciách, prevažne v pádoch na tvrdý podklad (betón) s čím sa najčastejšie stretávame aj v bežnom živote. Tentokrát sa o test odolnosti novinky postaral YouTube kanál – EverythingApplePro.

Protagonista vo videu púšťa iPhone 13 Pro Max na betónový podklad z rôznych výšok, pričom po každom páde kontroluje poškodenia a elementárnu funkčnosť zariadenia. Musíme uznať, že novinky niečo zvládnu, ale úsudok si môže každý urobiť sám.

Vysokú odolnosť propaguje aj samotný výrobca, pričom tvrdí, že iPhone 13/Pro má najtvrdšie a najodolnejšie sklá zo všetkých smartfónov. Zásluhu na tom má keramický povrch na prednej i zadnej strane zariadenia. Touto technológiou disponujú aj minuloročné zariadenia série 12. Na odolnosť v rámci pádu má vplyv aj hmotnosť zariadenia – čím ťažšie, tým tvrdší je samotný dopad. Tým chceme dodať, že iPhone 13 Pro Max, ako aj všetky pridružené novinky sú o niečo ťažšie oproti predchodcom. Nie je to extra nárast, ale v rámci pádu z dvoch metrov to môže ovplyvniť to, čo k poškodeniu dôjde alebo nie.

Ako ste na tom s poškodeniami vašich telefónov? Zvykne vám iPhone často padať alebo si na to dávate pozor, prípade používate kvalitné puzdra?

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE