Nové úniky a špekulácie ohľadom tohtoročných iPhonov sa hromadia čoraz častejšie.

Najnovšie správy pochádzajú od Maxa Weinbacha z YouTube kanálu EverythingApplePro, ktorý tvrdí, že pripravované iPhony 13 série Pro dostanú nové farebné prevedenia, pričom tým najzaujímavejším má byť matné čierne prevedenie so špeciálnou úpravou, vďaka ktorej sa na telefóne nebudú zachytávať odtlačky prstov. Na fotografiách pôsobí toto prevedenie veľmi luxusným dojmom. Základné verzie, bez prívlastku Pro, ponúknu klasické čierne lesklé prevedenie.

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro

Očakáva sa, že pripravovaný iPhone 13/Pro bude mať veľmi podobný dizajn ako aktuálna séria 12, no pravdepodobne s menším výrezom vo vrchnej časti displeja. Okrem toho sa hovorí aj o tom, že Apple použije nové OLED displeje, ktoré budú podporovať vysokú obnovovaciu frekvenciu na úrovni 120 Hz. Veľkosti uhlopriečok by mali byť zhodné s aktuálnou sériou 12.

Ďalšie úniky tvrdia, že okrem nových farieb a OLED displejov bude komplexne prekopaný aj režim snímania portrétov, ktorý ani v aktuálnych modeloch neponúka extra vysokú kvalitu – oproti konkurencii. Tento rok sa to však má zmeniť a nový režim snímania portrétov by mal byť podstatne presnejší, a to najmä z pohľadu rozlíšenia okrajových detailov. Aktuálne sa často stáva, že portrét ako taký je krásny, ale umelá inteligencia, LiDAR a dvojica snímačov nie je schopná detailne, predovšetkým v okrajoch, (v rámci možností mobilných zariadení) odlíšiť popredie od pozadia. Nový systém by si mal s týmto neduhom hravo poradiť.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

iPhone 13 Pro sa objavil na ďalších renderoch: Apple bude aj naďalej redukovať

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE