Nie, tieto telefóny si to nerozdali v šprintoch na antuke, ale portál PCMag podrobil obe zariadenia bežným testom v podobe Geekbench 5.

Už z nadpisu je jasné a zrejmé, ktorý smartfón je aktuálne tým „najrýchlejším“. Začneme však tým, že aktuálne vlajkové modely od Samsungu sú jedny z najrýchlejších Android smartfónov na trhu, no ešte stále nedosiali taký výkon, ako ponúkajú minuloročné iPhony série 13. Apple A15 Bionic je stále najvýkonnejším mobilným procesorom na svete, a to so značným náskokom pred konkurenciou.

V teste Geekbench 5 dosiahol Samsung Galaxy S22 Ultra s procesorom Qualcomm Snapdragon 8 Gen. 1 vo viacjadrovom teste skóre 3433 bodov, pričom iPhone 13 Pro Max s procesorom A15 Bionic dosiahol v rovnakom teste až 4647 bodov. Tento test hovorí jasne – iPhone 13 Pro Max je z hľadiska výkonu procesora približne o 35 % rýchlejší ako Galaxy S22 Ultra.

V spojených štátoch amerických sú všetky modely Galaxy S22 dodávané s procesormi Snapdragon 8 Gen. 1, avšak modely predávané v Európe využívajú čipovú zostavu Exynos 2200 od Samsungu, a tie sú na tom v tomto teste ešte o trošku horšie.

Galaxy S22 vs. 13 Pro Max
Galaxy S22 vs. 13 Pro Max

Okrem testu viacerých jadier a pod. sa portál PCMag pustil aj do testu, ktorý hodnotí výkon strojového učenia, v rámci ktorého dosiahol iPhone 13 Pro Max skóre 948 bodov, čo je viac ako dvojnásobok v porovnaní s výsledkom zariadenia Galaxy S22 Ultra, ktoré dosiahlo 448 bodov. Dodajme, že Apple A15 Bionic ponúka nový 16-jadrový Neural Engine, ktorý je schopný spracúvať až 15,8 miliárd operácií za sekundu.

Zdroj: Macrumors.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE