Apple intenzívne pracuje na opravnom softvéri.

Z času na čas sa stane aj pri tých najlepších smartfónoch na trhu, že sa ich používatelia stretávajú so zvláštnymi chybami. Pokým niektoré súvisia s chybným hardvérom, tak našťastie existujú aj také, ktoré opraví aktualizácia firmvéru. To je teraz aj prípad iPhonu 14 Pro, na ktorého displeji sa začali objavovať čudesné pásy. 

Portál GSMArena informuje, že čoraz viac používateľov iPhonu 14 Pro hlási problém s displejom pri štarte alebo odomykaní zariadenia. Na obrazovke sa objavujú zelené a žlté vodorovné čiary, ktoré neskôr počas procesu spúšťania zmiznú. To zároveň znamená, že majiteľov smartfónov táto chyba nijako pri používaní telefónu neobmedzuje, ale určite by sa nemala objavovať. Predovšetkým vtedy, keď za smartfón zaplatíte viac ako 1000 eur.

Zdroj: GSMArena
iPhone 14 Pro má problémy s displejom

Na druhej strane dobrou správou je, že Apple si vzniknutý problém priznal a začal ho riešiť. Túto zvláštnu chybu má totiž odstrániť aktualizácia softvéru, ktorú spoločnosť práve teraz pripravuje, čiže jej vydanie by nemalo trvať príliš dlho. Očakávame, že pokiaľ oprava nebude vydaná samostatne, tak by mala byť súčasťou systému iOS 16.3, ktorý sa v súčasnosti nachádza vo verejnej beta verzii.

Zdroj na záver dodáva, že Apple si síce chybu s displejmi iPhonu 14 Pro priznal, ale nespravil to verejne. Pripomeňme si, že tento problém s displejom sa prvýkrát objavil ešte decembri 2022.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.