Dynamický ostrov bol u iPhone 14 Pro úspechom, zrejme sa rozšírili aj na ďalšie modely.

Jednou z noviniek, ktorá pri predstavení vlaňajších iPhonov 14 najviac zarezonovala, bol Dynamický ostrov. Šlo o nový spôsob zobrazovania notifikácií a niektorých softvérových ovládacích prvkov okolo otvoru v tvare pilulky pre prednú kameru a snímače, ktorý nahradil typický výrazný výrez.

Trochu prekvapujúco sa táto softvérová funkcia stala až takým hitom, že sa objavili výrobcovia a aplikácie tretích strán, ktoré sa ju snažili viac či menej úspešne okopírovať. Keďže vlani sa Dynamický ostrov dostal iba na drahšie iPhony 14 Pro a Pro Max (základný iPhone 14 a 14 Plus majú stále výrez), mnohí používatelia sa pýtali: Dostane aj základný iPhone 15 Dynamický ostrov?

Definitívna odpoveď na túto otázku zatiaľ nie je. Apple, pochopiteľne, takéto detaily predčasne nezverejňuje. Podľa dostupných neoficiálnych informácií sa však zdá pravdepodobné, že Dynamický ostrov dostanú aj lacnejšie modely iPhone 15 a 15 Plus. Súvisí to so skutočnosťou, že výrez obrazovky bude aj u týchto telefónov nahradený spomínanou „pilulkou“.

To bude mať okrem iného výhodu v tom, že sa vlastne zväčší využiteľná plocha displeja. Výrez u iPhonov je totiž skutočne masívny a „odkrojí“ si nezanedbateľnú časť obrazovky. Zároveň sa vizuálne zjednotí vzhľad celého radu Apple telefónov.

Čo sa týka zmien, predpokladá sa, že po softvérovej stránke sa rozšíri počet prvkov, ktoré môže Dynamický ostrov zobrazovať, vrátane aplikácií tretích strán. Zmeny by mali nastať aj v prípade hardvéru, konkrétne preskupení jednotlivých senzorov tak, aby sa medzi ne zmestil aj senzor priblíženia.

Viac sa dozvieme už zhruba o mesiac, keďže spoločnosť Apple by mala nové iPhony 15 predstaviť niekedy v prvej polovici septembra.

Zdroj: Tomsguide.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.