Rad iPhone 15 by mal byť predstavený už zhruba za mesiac a to znamená, že sa začala doslova rojiť rôzne informácie o novinkách, ktoré má priniesť.

Táto aktuálna, o ktorej informoval portál 9to5mac.com, sa týka vnútorného úložiska. Pripomeňme, že terajšie najlacnejšie verzie iPhonu 14 majú 128 GB vnútorné úložisko bez možnosti rozšírenia pamäťovou kartou (to u Apple nebolo ani pred 15 rokmi, keď to u iných telefónov bola úplná samozrejmosť).

Hoci sa 128 GB na prvé počutie môže zdať dosť, nie je to pravda. Ide totiž len o papierovú hodnotu, ktorá je v skutočnosti menšia a časť si z nej odkrojí aj samotný telefón (a časom sa táto časť zväčšuje). Nehovoriac už o tom, že aplikácie sú dnes podstatne väčšie ako napríklad pred 10 rokmi a viac miesta si zaberú aj fotky a videá.

Podľa viacerých zdrojov, ktoré spomína 9to5mac.com, by sa kapacita tohtoročných iPhonov 15 mala začínať až na 256 GB, čo by bolo skutočne potešujúce. Jeho redaktori však jedným dychom dodávajú, že nejde o úplne renomované zdroje a tak treba s oslavami ešte počkať. Navyše, najnižšia hodnota 256 GB by sa zrejme týkala len Pro modelov, u základných by podľa všetkého zostala na úrovni 128 GB.

Zmeniť by sa ale mala aj najvyššia kapacita vnútorného úložiska. Tá sa v súčasnosti u základných iPhonov končí na 512 GB, u Pro modelov má hodnotu 1 TB. Kórejský bloger yeux1122 však tvrdí, že tohtoročné modely Pro budú mať maximálnu kapacitu 2 TB.

Zároveň sa však hovorí aj o ďalšom zdražovaní iPhonov, čo v kontexte dnešnej doby a stále nekončiacej inflácie nie je nič prekvapujúce. Podľa 9to5mac.com by mohlo ísť v priemere asi o sto eur na telefón. Iphony by sa tým pádom stali z drahých telefónov ešte drahšími. Veď vlani pri uvedení na trh stál najlacnejší základný iPhone 999 eur, teraz by to teda bolo určite pár desiatok eur nad tisíckou.

Viac sa dozvieme v septembri pri predstavení radu iPhone 15, ku ktorému by mohlo dôjsť 13. septembra 2023.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.