Nové iPhony prídu za zhruba sedem mesiacov.

Od predstavenia radu iPhone 14 už prešlo viac ako päť mesiacov a preto sa čoraz častejšie budeme stretávať s únikmi, týkajúcimi sa nadchádzajúceho modelu iPhone 15.

Ten najnovší pochádza od zdroja z Twittera, ktorý si hovorí ShrimpApplePro a zvykne mávať presné zákulisné informácie. Tvrdí, že iPhone 15 Pro bude mať tenšie rámiky okolo displeja a zakrivené okraje (iba rám telefónu, displej zostane plochý).

Ešte predtým tento „leaker“ zdieľal fámu, že iPhone 15 môže dostať OLED displej s maximálnou svietivosťou 2500 nitov. Veľkosti displejov podľa neho zostanú zachované, teda 6,1 a 6,7 palca. Ako hovorí, všetky informácie má potvrdené z viacerých zdrojov.

Čo sa týka rámčekov displeja, v tomto smere Apple naozaj zaostáva za konkurentmi a im zmenšenie by teda prišlo vhod. Konkurencia, hlavne v podobe Samsungu, je na tom objektívne lepšie.

V prípade svietivosti však Apple patrí k špičke, pretože u modelov iPhone 14 Pro a 14 Pro Max je maximálny jas až 1600 nitov pri HDR zobrazení. V exteriéri sa ich displeje dokážu krátkodobo rozsvietiť dokonca na 2000 nitov.

Zdroj: Twitter.com/ShrimpApplePro

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.