iPhone 16 získa po novom aj biele a fialové prevedenie.

To, že Apple starostlivo pracuje na novej sérii smartfónov, ktorá sa predstaví v septembri tohto roka, nie je vôbec tajomstvom. Ako to však pri americkom gigantovi býva, dáva si záležať na každom detaile. Ako najnovší únik prezrádza, séria smartfónov iPhone 16 má získať až sedem farebných prevedení, medzi ktorými by sa mali objaviť dve nové. Únik pritom odkazuje na model iPhone 16 Plus, no je pravdepodobné, že sa bude týkať aj základného modelu série.

Základný iPhone 16 by mal na trh prísť so 6,1-palcovým displejom, zatiaľ čo model s prívlastkom Plus zasa 6,7-palcovým displejom. V oboch prípadoch by mal Apple využiť nový dizajn s menším ostrovčekom na fotoaparát, čo vychádza z posledného úniku, ktorý sa zaoberal práve dizajnom novej série smartfónov.

iPhone 16 (Plus) v nových farbách

Modelový rad iPhone 16 má byť v znamení viacerých zmien. Jednou z nich má byť nový dizajn, ktorý má odlíšiť základný a Pro model o niečo výraznejšie. Základný iPhone 16 a verzia s prívlastkom Plus tak majú mať dizajn fotoaparátu, ktorý sa bude podobať skôr na iPhone X. Väčší ostrovček s fotoaparátom bude vlastnosťou len verzie iPhone 16 Pro (Max). Novinkou však pre základný a Plus model majú byť dve farebné prevedenia, iPhone 16 (Plus) tak bude dostupný hneď v siedmych farbách.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Ako to už poznáme z minuloročných modelov, v základe sa ponúkne päť farieb, ktoré budú identické so sériou iPhone 15. Medzi ne je možné zaradiť modrú, ružovú, žltú, zelenú a čiernu. Okrem týchto farieb budú v ponuke aj dve nové prevedenia, teda biela a fialová. Apple ponúkne v novej sérii teda svieže modely, ktoré zaujmú najmä mladých používateľov.

O sérii iPhone 16 vieme aj ďalšie informácie. V základe by mali ponúknuť čip A18, ktorý bude identický v základnom smartfóne aj Pro verzii. Obe verzie teda prídu s identickým čipom a Apple ukončí rozdeľovanie základného a Pro modelu na základe použitého čipu. Predstavenie telefónov prebehne tradične v septembri.

Zdroj: andro4all.com, Weibo

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.