Nová generácia smartfónov v podobe iPhone 16 ponúkne dva rôzne dizajny smartfónov.

Smartfóny z dielne spoločnosti Apple prichádzajú už niekoľko rokov s takmer identickým dizajnom. Viaceré úniky počas tohto roka však už naznačovali, že generácia iPhone 16 si prejde redizajnom, ktorý bol fanúšikmi už dlhšie žiadaný. Pôvodné úniky naznačovali, že Apple pracuje na dvoch rôznych dizajnoch, medzi ktorými sa mal rozhodovať. Teraz sa však dozvedáme, že sa zrejme rozhodol využiť dizajny oba.

Rozdiely v dizajnoch budú pravdepodobne viditeľné len v rámci modulu s fotoaparátmi. Tie majú mať rozdielne rozloženie v rámci základného modelu a jeho Pro verzie. V praxi by to teda vyzeralo tak, že iPhone 16 bude mať iný dizajn ako iPhone 16 Pro, resp. Pro Max. Apple by sa do takéhoto rozhodnutia pustil snáď prvý raz v svojej histórii. Takto výrazné zmeny v dizajnoch v jednom modelovom rade totiž doteraz vidno nebolo.

iPhone 16 Pro s rozdielnym dizajnom ako iPhone 16

Ako sa môžeme pozrieť na snímky modelov telefónov, iPhone 16 Pro si ponechá dizajn známy už z minulých generácií. Najväčšiu zmenu však prinesie základný model, ktorý s dvoma snímačmi fotoaparátu výrazne zmenší ostrovček, na ktorom sa nachádzajú. Apple sa tak týmto dizajnom vráti do éry, kedy bol na trhu model iPhone X s pozdĺžnym modulom fotoaparátu.

Na snímke je však možné vidieť aj rozdiely vo veľkosti smartfónov. iPhone 16 Pro Max má byť o niečo väčší v porovnaní s iPhone 16 Plus, čo korešponduje so skoršími únikmi. Apple teda má vypočuť prosby svojich fanúšikov a ponúknuť modely s výraznejšími rozdielmi. Na druhú stranu však treba spomenúť, že iPhone 15 Pro Max má veľkosť displeja 6,7 palca, čo nie je úplne najmenší model v porovnaní s konkurenčnými smartfónmi.

Predstavenie série iPhone 16 sa očakáva v septembri a je teda jasné, že sa tento dizajn telefónov ešte môže dovtedy zmeniť. Skutočný dizajn telefónov sa tak teda dozvieme pravdepodobne až pár dní pred predstavením, ktoré je ešte mesiace ďaleko.

Zdroj: androidauthority.com, X (@SonnyDickson)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.