Apple plánuje do série iPhone 16 nové tlačidlo, umožní ovládať fotoaparát.

Model iPhone 16 je očakávanou novinkou roku 2024. Apple už v septembri predstaví ďalšiu generáciu prémiových telefónov, pričom opäť sa očakáva, že pôjde o štyri smartfóny. Podľa viacerých únikov možno očakávať viaceré vylepšenia, ktoré si Apple pripravuje už pár mesiacov a jedným z nich má byť aj nové tlačidlo v konštrukcii. Nazývať sa má Capture button a slúžiť bude pravdepodobne na ovládanie fotoaparátu.

Viaceré úniky naznačovali, že sa Apple rozhoduje, či toto tlačidlo využije alebo nie. Aktuálne má mať americký výrobca smartfónov a inej elektroniky dva koncepty telefónu, pričom jeden z nich toto tlačidlo obsahuje a druhý nie. Taktiež však zostáva otázkou, ako presne bude toto tlačidlo fungovať. Už podľa názvu totiž vyplýva, že bude slúžiť aspoň na vytvorenie fotografie.

iPhone 16 s novým tlačidlom ponúkne viaceré funkcie

Capture button, teda nové tlačidlo v iPhone 16, bude fyzickým tlačidlom. Okrem štandardnej funkcie uzávierky fotoaparátu ale bude slúžiť aj na ďalšie účely. Polovičným stlačením tlačidla máte zaostriť svoj fotoaparát a plným stlačením zasa vytvoriť snímku. Taktiež však posledné úniky poukazujú na to, že by Capture button slúžilo aj na približovanie a odďaľovanie, teda na funkcie zoomu.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Podľa najnovších informácií Apple aktuálne testuje toto tlačidlo v základnom iPhone 16, no aj vo verzii Plus a Pro (Max). Nie je však ničím neštandardným, že Apple prináša niektoré funkcie len do modelov s prívlastkom Pro, resp. Pro Max. Aktuálne teda nie je nič potvrdené, no toto tlačidlo by sa mohlo dostať do všetkých telefónov série.

Ako sme už spomenuli, predstavenie nových iPhonov prebehne v septembri. Dovtedy sa môže zmeniť veľa vecí a je pravdepodobné, že finálnu verziu telefónu uvidíme až pri predstavení. Stále nás však čaká viacero únikov a taktiež výrobcovia príslušenstva môžu priniesť informácie, ktoré prítomnosť tohto tlačidla v konštrukcii potvrdia alebo vyvrátia.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.