Záhadné tlačidlo v modeloch iPhone 16 Pro/Pro Max už pozná svoju funkciu.

Od predstavenia série iPhone 15 neubehlo veľa času, predstavená bola len v septembri tohto roka a priniesla viacero zmien. Jednou z najhlavnejších noviniek je nasadenie USB-C konektora, ktorý po dlhých rokoch nahradil lightning konektor určený na nabíjanie. Okrem toho však prišlo do iPhonov nové tlačidlo s označením Action button, ktoré môžu využívať majitelia modelov iPhone 15 Pro, resp. Pro Max.

Séria iPhone 16 však má rovnako pracovať s dizajnovými zmenami a zdá sa, že minimálne Pro modely zakomponujú nové tlačidlo. Toto tlačidlo sa v rôznych špekuláciách a únikoch označuje ako Capture button a jeho funkcia doteraz nebola známa. Najnovšie sa však dozvedáme o tom, ako bude toto tlačidlo fungovať, resp. čo bude jeho funkciou.

Nové tlačidlo v iPhone 16 Pro sa bude spájať s fotoaparátmi

Už samotný názov tlačidla Capture button naznačoval, že nové tlačidlo v modeloch iPhone 16 Pro a 16 Pro Max bude slúžiť na akcie spojené s fotoaparátom. Táto informácia sa však nikde predtým nepotvrdila a nebolo jasné, ako Apple s novým tlačidlom naloží. Teraz však Mark Gurman, novinár a analytik noviniek spojených práve so spoločnosťou Apple poukázal na to, ako bude nové tlačidlo slúžiť.

iPhone 16 renderZdroj: macrumors.com
iPhone 16 render

Podľa všetkého teda má ísť o tlačidlo, ktoré bude vedieť natáčať videá. Apple by však mal do svojich zariadení pridať aj nové funkcie na vytváranie videí. V opačnom prípade totiž nie je jasné, prečo by v modeloch iPhone 16 Pro a 16 Pro Max pribudlo nové tlačidlo určené na natáčanie videí. Najmä nie v situácii, keď sa výrobcovia snažia tlačidlá v telefónoch čo najviac minimalizovať s cieľom zaistiť lepšiu ochranu zariadení voči vode a prachu.

Použije Apple nakoniec nové tlačidlo?

Len nedávno sme sa dozvedeli, že Apple má v súčasnosti niekoľko konceptov toho, ako by mala séria iPhone 16 vyzerať. Podľa všetkého pritom zvažuje dva rôzne dizajny telefónu. Jeden by sa mal podobať na sériu iPhone 12 a druhý zasa fotoaparátom vychádzať z modelu iPhone X. Úniky však poukázali aj na viaceré koncepty telefónu s ohľadom na použité tlačidlá.

Tlačidlo Capture button sa má nachádzať len v jednom koncepte telefónu, Apple však má vyvíjať aj model bez tohto tlačidla. Dôvodom je práve testovanie nového tlačidla, ktoré sa nakoniec môže správať neočakávane a nemusí pracovať správne. Pre takéto prípady teda Apple pripravuje aj modely bez nového tlačidla. Nie je teda zatiaľ isté, že sa táto novinka v sérii iPhone 16 nakoniec objaví.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.