Doteraz sme už mohli vidieť niekoľko renderov, ktoré naznačovali štvorcové usporiadanie fotoaparátov na zadnej strane.

Modelový rad 2019 by tak v prípade iPhonu XIR mal ponúkať dva fotoaparáty a v prípade modelov XI a XI Max už spomínané tri kamery. Portál 9to5mac získal trojicu ochranných obalov a všetky tri majú štvorcový výrez, ktorý potvrdzuje umiestnenie fotoaparátov naľavo. Samotné šošovky by mali mať špeciálny čierny povlak, ktorý robí celkový dojem z dizajnu príjemnejším.

Očakáva sa, že prídavným fotoaparátom pre iPhone XI a iPhone XI Max bude 12 Mpx senzor s ultraširokouhlým objektívom, ktorý ponúkne 120-stupňový záber. Ešte pred nejakým časom sme mali informácie o použití optickej stabilizácie pre všetky fotoaparáty. Najnovšie špekulácie sa pohrávajú s jej použitím až v roku 2020 pre modely iPhone 5G.

Zatiaľ nie je známe, či prototypy ochranných obalov pre modelový rad iPhonov 2019 sú založené na reálnych schémach, alebo sú vytvorené na základe dohadov, ktoré sme v poslednej dobe mali možnosť vidieť online. Ak by sa zakladali na skutočnom dizajne pripravovaných iPhonov, tak si môžeme všimnúť oproti modelového radu 2018 aj zopár zmien, ktoré sa týkajú najmä iPhonu XI Max a jeho umiestnenia tlačidiel.

Tak, či onak, do predstavenia tohtoročných iPhonov ostávajú tri mesiace, takže do tej doby sa môžu v dizajne udiať ešte viaceré zmeny. Čo je podstatné, dnes večere začína konferencia WWDC 2019, kde by sme mali spoznať aj novinky z oblasti softvéru, teda aj iOS 13, ktoré budú v tomto momente prínosnejšie a určite poskytnú aj lepšiu predstavu o tom, čo môžeme od spoločnosti Apple očakávať.

Nezabudnite nás sledovať, všetko vypukne dnes o 19:00.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

WWDC 2019: Čo všetko nám Apple začiatkom júna v San Jose ukáže?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.