Situácia je stále neistá.

Zdroj priamo zo spoločnosti Apple pre portál Cult of Mac uviedol, že predstavenie modelu iPhone 9 (SE2) sa odkladá na neurčito. Konferencia WWDC 2020 bude takisto s najväčšou pravdepodobnosťou zrušená, pretože okres Santa Clara vydal nariadenie, v ktorom sa do konca mesiaca zakazuje organizovať zhromaždenia nad 1000 ľudí.

Zrušenie predstavenia nového iOS telefónu strednej triedy však nie je jedinou stratou. Aj výrobné linky v Číne boli počas vypuknutia COVID-19 zatvorené. Aj z tohto dôvodu je samotné predstavenie samozrejme zrušené, nakoľko finálny produkt nie je pripravený k uvedeniu na trh.

Apple pravdepodobne pripravil predbežný časový rozvrh k spusteniu výroby, ale keďže sa situácia každým dňom mení, spoločnosť sa nechce oficiálne zaviazať k presnému dátumu uvedenia, a preto ani nevidí žiadny dôvod predstaviť dotknuté produkty.

iPhone SE2

iPhone SE2 / iPhone 9. Zdroj: GizChina

Zdroj potvrdil, že výroba dvoch hlavných produktov, pravdepodobne iPhonu 9 a nového iPadu Pro, je oneskorená. Telefón bude návratom k dizajnu iPhone 8 a tlačidla Touch ID, zatiaľ čo nový iPad Pro príde s výrazne vylepšeným hardvérom kamery (očakáva sa široký, ultra široký a teleobjektív plus 3D ToF snímač pre AR aplikácie).

Predstavenie modelov je tentokrát už druhýkrát presunuté. Neoficiálne informácie tvrdili, že predstavenie bude v polovici marca, no neskôr sa zmenilo na 31. marca. Teraz nám nezostáva nič iné, ako iba počkať na nový oficiálny termín predstavenia produktov spoločnosti Apple.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Hlasová asistentka pre iPhone v slovenskom a českom jazyku bude dostupná už tento rok (Video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.