Formou predplatného si bude možné zaobstarať viaceré zariadenia z ponuky spoločnosti.

Portál GSMArena informuje, že spoločnosť Apple údajne pripravuje nový spôsob, ktorým by sme si mohli zaobstarať hardvér z jej portfólia. Služba by mala byť založená na predplatnom, čo znamená, že používatelia budú v pravidelných intervaloch (mesačných) platiť predom dohodnutý fixný poplatok, za ktorý budú môcť vybrané Apple zariadenia používať. Záujemcovia si tak môžu vybrať iPhone podľa vlastného výberu so službami, ktoré budú v tom čase pre daný model dostupné.

Nepôjde však o žiadnu formu splátok, ale o pevne stanovený mesačný poplatok. Nebude sa tak splácať telefón, ktorého nákupná cena je rozdelená na dohodnutý počet mesačných splátok.

Služba je viazaná na existujúce účty Apple ID používateľov. Okrem samotného iPhonu v programe predplatného môžu byť zahrnuté aj prístupy do ďalších služieb spoločnosti, ako napríklad Apple Care a dokonca aj služby Apple One so svojou podskupinou ďalších služieb. 

Apple Peek PerformanceZdroj: Apple

Opäť je vidieť, že Apple nevsádza iba na kvalitný hardvér a silný ekosystém. Vyzerá to tak, že silnou stránkou sú aj služby, ktoré už ponúka, pričom ich onedlho ešte viac posilní. Zdroj uvádza, že Apple službu predplatného spustí niekedy na prelome rokov 2022 a 2023.

Pri spustení služby budú dostupné iba iPhony, pričom forma predplatného sa neskôr rozšíri aj na iné zariadenia vrátane iPadov, MacBookov a hodiniek Apple Watch. 

Aj keď nebola zverejnená výška predplatného, predpokladá sa, že by sa malo pohybovať v rozmedzí od 20 do 40 dolárov mesačne. Na Slovensku by táto suma mohla byť podstatne vyššia. Myslíme si, že by mohla kopírovať ceny služby Alza NEO, čo je svojim spôsobom takisto služba predplatného, keďže ani pri nej ste majiteľom zariadenia, ale iba používateľom prenajatého zariadenia. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.