Apple pripravuje šikovnú funkciu, ktorá podnikateľom zníži náklady.

Spoločnosť začala pracovať na novej službe, ktorá umožní podnikateľom prijímať platby priamo cez iPhone. Pri tejto funkcii tak už nie je potrebný žiadny ďalší hardvér. 

Portál Bloomberg informuje, že Apple na tejto funkcii pracuje už od roku 2020. V tom čase spoločnosť získala kanadský startup Mobeewave. Ten vyvinul technológiu, ktorá umožňuje prijímať platby platobnými kartami prostredníctvom NFC čipov, ktoré sa nachádzajú v smartfónoch. NFC sa v prípade iPhonov používa na platby Apple Pay.

Apple Pay

V niektorých krajinách je už dostupná služba, ktorá umožňuje využívať iPhone na prijímanie platieb. V tomto prípade je však stále potrebné, aby bol k týmto telefónom cez Bluetooth pripojený externý terminál. Zatiaľ nie je známe, či sa nová služba dostane do ekosystému Apple Pay a ako ju spoločnosť Apple implementuje. 

Nechajme sa prekvapiť, či nová funkcia bude na trh uvedená už s najbližšou pripravovanou aktualizáciu iOS 15.4, ktorej príchod sa očakáva na jar tohto roka. Apple sa k celej záležitosti zatiaľ odmietol vyjadriť.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.