Novinka príde spoločne so systémom iOS 18.

Vypnuté zariadenia sú obvykle kompletne nefunkčné. Apple však do svojich produktov zakomponoval funkcie, ktoré sú aktívne aj v prípade vybitého či vypnutého zariadenia.

Prvou takouto funkciou bola podpora pre službu Find My, ktorá s príchodom systému iOS 15 umožňuje vyhľadať a lokalizovať aj vypnutý či vybitý iPhone. K dispozícii síce nie je plnohodnotná Find My funkcionalita, avšak nakoľko iPhone vo vypnutom režime naďalej komunikuje cez Bluetooth LE rozhranie (v prípade vybitia to môže byť počas obmedzeného času), môžu ho nájsť okolité Apple zariadenia.

Novinkou, ktorá pribudne v septembri s príchodom systému iOS 18, je zobrazovanie aktuálneho času. Znamená to, že aj keď sa vám vybije iPhone alebo si ho vypnete, budete si môcť skontrolovať aktuálny čas na displeji. Na novinku upozornil používateľ ant_t99 na diskusnom fóre reddit. Ten si novú funkciu všimol po nainštalovaní beta verzie systému iOS 18.

Pripomeňme, že podobnú funkciu – zobrazovanie času aj vo vypnutom režime, už pár rokov ponúkajú aj hodinky Apple Watch.

Zdroj: reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit