PDF súbory môžete vypĺňať a podpisovať priamo z vášho iPhonu.

Apple neustále zlepšuje funkcionalitu systému iOS. Jeho najnovšia verzia 17.2 obsahuje viacero zlepšení, okrem iného aj podporu pre bezdrôtové nabíjanie cez štandard Qi2 pre niektoré iPhony.

Súčasťou systému iOS je aj funkcia, o ktorej sa príliš nehovorí, avšak môže vám zjednodušiť prácu s PDF súbormi aj bez nutnosti používať platený nástroj tretej strany. Konkrétne, priamo cez iPhone môžete vypĺňať a podpisovať PDF súbory, čo vám môže v určitých situáciách pomôcť a ušetriť čas.

Novinkou, ktorá prišla spoločne s aktualizáciou na iOS 17.2, je podpora pre funkciu AutoFill. Pomocou nej môžete rýchlo vyplniť osobné údaje, pokiaľ ste ich vyplnili v Mojej vizitke v apke Kontakty.

Ako vypĺňať a podpisovať PDF súbory cez iPhone

Nástroj na úpravu PDF súborov je zabudovaný do systémovej aplikácie Súbory (Files). PDF súbor je teda potrebné otvoriť cez túto aplikáciu. Pokiaľ je PDF súbor súčasťou emailu, tak v závislosti od emailového klienta sa otvorí automaticky cez aplikáciu Súbory alebo si ho musíte najskôr manuálne uložiť do iPhonu.

Po otvorení PDF súboru cez aplikáciu Súbory si všimnite ikonu v pravom spodnom rohu, viď. screenshoty v článku. Ťuknutím na túto ikonu aktivujete režim editácie PDF súboru. iPhone automaticky rozpozná polia, ktoré je možné vyplniť a označí ich namodro.

Ťuknutím na konkrétne pole ho môžete manuálne vyplniť, prípadne využiť aj funkciu AutoFill na rýchle vyplnenie mena či adresy, ak máte tieto údaje vyplnené v rámci Mojej vizitky v aplikácii Kontakty a máte v iPhone systém iOS 17.2 alebo novší.

Takisto môžete ťuknúť na modrú ikonu + v pravom spodnom rohu. Pomocou nej si môžete vytvoriť dodatočné polia na vyplnenie a presunúť ich tam, kam treba. Rovnakým spôsobom môžete vytvoriť aj podpis a vložiť ho do PDF súboru tam, kam potrebujete.

Ďalšie informácie o tejto funkcii nájdete aj priamo na webe Applu, TU.

PDF súbory môžete vypĺňať a podpisovať priamo z vášho iPhonu.Zdroj: TOUCHIT
PDF súbory môžete vypĺňať a podpisovať priamo z vášho iPhonu.

Zdroj: Apple, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit