Najlacnejší iPhone príde v ďalšej verzii.

Portál DigiTimes nedávno informoval, že Apple plánuje v prvej polovici budúceho roka aktualizovať svoj základný 4,7-palcový iPhone SE. Nový model s názvom iPhone SE 3 bude obsahovať čip A14 Bionic, ktorý sa v súčasnosti nachádza v modelovom rade iPhone 12.

Správa DigiTimes je v skutočnosti v súlade s predchádzajúcou správou analytika Ming-Chi Kuo. Ten uviedol, že iPhone SE dostane aktualizovanú výbavu s podporou 5G a príde v prvej polovici roku 2022. Ming-Chi Kuo tiež uviedol, že nový iPhone SE bude najlacnejším 5G telefónom spoločnosti Apple.

Tim Cook, šéf Apple pri predstavení nového iPhone 12

Tim Cook, šéf Apple pri predstavení nového iPhone 12

Vlastnosti a dizajn iPhone SE 3

Prvý generácia iPhone SE sa dostala na trh v marci 2016. Tento telefón vychádzal z modelu iPhone 5S, ktorý bol vydaný ešte v roku 2013. V apríli minulého roku spoločnosť Apple aktualizovala sériu iPhone SE. Nový model prišiel s rovnakým čipom A13 Bionic ako iPhone 11. Displej sa taktiež zväčšil a použil sa aj nový dizajn a lepší fotoaparát. V tomto smere prinesie pripravovaný iPhone SE 3 menej zmien. Najväčšou zmenou bude nový čip A14 Bionic, ktorý podporuje 5G.

Model iPhone SE je jediný iPhone v aktuálnej ponuke spoločnosti Apple, ktorý je vybavený snímačom Touch ID a tlačidlom domovskej stránky. Aktuálne oba zdroje (DigiTimes a Ming-Chi Kuo) informujú, že budúci rok bude iPhone SE 3 tento dizajn používať aj naďalej. K dispozícii sú tiež správy, že Apple plánuje väčší redizajn iPhonu SE až v roku 2023. Údajne prinesie nový dizajn s dierou v displeji.

iPhone SE 2023

Neoficiálny dizajn iPhone SE 2023, Zdroj: GizChina

Väčší displej

Model iPhone SE prišiel so 4-palcovým displejom; iPhone SE 2 používal 4,7-palcový displej s pomerom k telu iba 65,4%. Pre porovnanie, priemerný displej Android smartfónu má 6-palcov a jeho pomer k telu neklesne pod hranicu 85%.

Apple iPhone SE teda môžeme považovať nielen za zariadenie nižšej triedy, ale aj za smartfón s malou obrazovkou, ktoré konkuruje napríklad modelu Sony Xperia Compact. Keď však nový variant získa podporu 5G, stane sa tiež jedným z najatraktívnejších modelov na trhu s 5G smartfónmi.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Viete, ako nájsť iPhone pomocou Apple Watch (+ extra tip)?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.