iPhone SE 4 je v pokročilom štádiu prípravy.

O telefóne s označením iPhone SE 4 sa rozpráva už dlhú dobu. Jeho predchodca a najviac aktuálny model v modelovej línii SE nezískal také dobré ohlasy, ako sa očakávalo. Dizajnom bol zastaralý a v porovnaní s so starším modelom neponúkol očakávané vylepšenia. To by sa ale malo zmeniť s modelom iPhone SE 4, ktorý na trh príde pravdepodobne v prvom kvartáli roku 2025.

Najnovší únik nám potvrdzuje všetky špecifikácie telefónu, ktorý by mohol byť predajným hitom práve v oblasti kompaktných a cenovo dostupných výkonných telefónov. Apple si na ňom má dať záležať, čo dokazujú aj jeho špecifikácie či dizajn. Ak čakáte teda na predstavenie novej generácie iPhonu s označením SE, pozrite sa, čo má ponúknuť.

Nový dizajn aj s výrezom na selfie fotoaparát

Ako vychádza z posledného úniku, Apple má do modelu iPhone SE 4 nasadiť 6,1 “ OLED displej s maximálnou obnovovacou frekvenciou na úrovni 60 Hz. Výrobcom tohto displeja má byť BOE, čo potvrdzuje aj nedávny únik. Srdcom smartfónu má byť čipset A16 Bionic a tešiť sa máme aj na LPDDR5 RAM spolu s úložiskom typu NVMe. Na zadnej strane sa má nachádzať len jeden 48 Mpx fotoaparát s podporou optickej stabilizácie obrazu a o selfie snímky sa postará 12 Mpx snímač.

Ten však má byť v displeji s menším narušením, Apple má totiž využiť možnosť širšieho notchu na uloženie selfie snímača. Konečne sa tak v sérii SE výrobca zbaví nevkusných širokých rámčekov. Natáčanie videa má byť v kvalite maximálne 4K 60 fps. Kapacita batérie taktiež nebude najmenšia, Apple podľa všetkého vsadí na 3279 mAh batériu, čo je v tejto sérii slušná hodnota. Nabíjanie má prebiehať prostredníctvom USB-C konektora.

V smartfóne sa nebude nachádzať ako prvok Dynamic Island, tak ani Touch ID. Tieto prvky nemajú v telefóne dostatočné hardvérové predispozície. Model ponúkne stereo reproduktory, možnosť 5G pripojenia, NFC, Bluetooth 5.3 či UWB. Podľa leakera sa iPhone SE 4 bude pýšiť aj krytím na úrovni IP68, hliníkovým rámčekom a sklenenou zadnou stranou. Cena tohto modelu má štartovať na úrovni 499 amerických dolárov, u nás však bude o niečo vyššia.

Zdroj: andro4all.com, X (@TechLiandr)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.