iPhone SE 4 má využiť čo najlacnejšie displeje, pre Apple to bola výzva.

Ďalšia generácia lacnejších iPhonov je už v príprave. Posledná verzia iPhonu SE vyšla ešte v roku 2022, kedy nezožala taký úspech, ako sa očakávalo. Oproti generácii z roku 2020 totiž nepriniesla žiadané vylepšenia a používatelia tak nevideli zmysel v tom, aby prešli na novšiu verziu. Okrem toho však aj verzia z roku 2020 bola o niečo lacnejšia v porovnaní s novším modelom, a tak aj po vydaní modelu v roku 2022 viacerí siahli po staršom zariadení.

iPhone SE 4 by na trh mohol prísť už tento rok, čo však stále nie je potvrdené. Tento model by so sebou mal priniesť žiadané vylepšenia aj v oblasti displeja či konštrukcie, ktorá by bola modernejšia. Tento iPhone by sa tak zbavil tlačidla Home Button a vsadil by na novšiu konštrukciu známu z posledných generácií zariadení. Apple však teraz riešil dilemu, ktorého výrobca displeja si vybrať.

iPhone SE 4 si vezme displeje od dodávateľa BOE

Výroba modelu iPhone SE 4 si vyžaduje určité obmedzenia v rozpočte. Aby mohol byť tento model cenovo dostupnejší v porovnaní so štandardnými iPhonami, musí Apple pristúpiť k cenovo dostupnejším riešeniam. Najnovšie sa tak mala spoločnosť sústrediť na dodávateľa displejov, nakoľko nechcela zaplatiť viac ako 20 amerických dolárov za jeden displej. To však ani v jednom prípade neprichádzalo v úvahu.

iPhone SE4 renderZdroj: GSMArena
iPhone SE4 render

Najnižšiu cenovú ponuku dala Applu spoločnosť Samsung, ktorá navrhla 30 amerických dolárov za displej. O 5 dolárov viac si pýtala spoločnosť BOE a spoločnosť Tianma zasa žiadala 40 amerických dolárov za displej. Apple tak začal dohadovanie sa so spoločnosťami, ktoré sa snažil presvedčiť na lacnejšie displeje pre modely iPhone SE 4. Nakoniec dohoda prebehla so spoločnosťou BOE, ktorá súhlasila s cenou 25 amerických dolárov za jeden displej.

Displeje pre iPhone SE 4 nakoniec teda nebudú od Samsungu, ktorý bol najpravdepodobnejším hráčom na tomto poli. Apple tak ziskal dodávateľa displejov pre nový model. Práce na ňom teda môžu pokračovať a ak by aj iPhone SE 4 neprišiel na trh tento rok, je pravdepodobné, že sa tak stane už budúci rok.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.