Apple má rozšíriť portfólio série iPhone, no vylepšiť aj displeje zariadení.

Spoločnosť Apple sa v poslednej dobe pohráva so zmenami, ktoré by oživili ich portfólio. Jednou z nich má byť integrácia AI do systému iOS, ktorý je súčasťou smartfónov iPhone. Okrem toho sa však pracuje aj na viacerých hardvérových vylepšeniach produktov či samotných produktoch, ktoré spoločnosť predstaví v najbližších rokoch. Známy leaker s prezývkou Revegnus tak na sociálnej sieti X zdieľal plán spoločnosti, ktorý je zatiaľ ale orientačný. My sa však môžeme pozrieť na to, ako približne budú vyzerať technológie v najbližších rokoch.

V plánoch sa tak nachádza aj iPhone SE štvrtej generácie, o ktorej sa rozpráva už dlhšiu dobu. Tento model však nepríde na trh tento rok ako sa pôvodne očakávalo. Okrem pripravovaného iPhonu plán zahŕňa aj prvé skladateľné zariadenia a potvrdzuje nám, v ktorom roku sa Apple naladí na vlnu skladateľných displejov. Očakáva sa však aj vylepšovanie displejov.

iPhone SE 4 už budúci rok

Celý plán, ktorý leaker zverejnil v príspevku na sociálnej sieti, začína v roku 2023 a končí rokom 2027. Podľa tohto plánu by nás tento rok mohli očakávať viaceré vylepšenia v iPhonoch, medzi ktorými je možné nájsť napríklad väčší displej pre model iPhone 16 Pro. Väčšiu pozornosť však na seba púta rok 2024, keď sa pravdepodobne dočkáme aj nového iPhone SE 4. Apple by budúci rok mal využívať trojité 48 Mpx fotoaparáty a aj selfie snímač by mal mať 48 Mpx. Ktorých modelov sa však tieto špecifikácie týkajú nie je možné zatiaľ určiť.

iPhone SE (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPhone SE (2022)

V roku 2026 by sme sa mohli konečne dočkať skladateľného iPhonu, resp. dvoch zariadení s veľkosťou uhlopriečky displeja 6″ a 8″. V tomto roku by sa zároveň mal na trhu objaviť iPad Air a iPad mini s OLED displejom. Okrem nich ale OLED displeje nasadí aj 14″ a 16″ MacBook.

Rok 2027 bude pokračovať v trende skladateľných zariadení, no do portfólia sa pridá aj skladateľný iPad. Tento iPad by mal mať veľkosť uhlopriečky displeja 20″, pričom o tejto informácii sa rozpráva už dlhšiu dobu. Taktiež sa očakáva predstavenie AR okuliarov.

Plány Applu však nemusia byť úplne rovnaké, ako leaker zdieľa na sociálnej sieti. V každom prípade ale ide o orientačný rámec, ktorý sa môže viac-menej naplniť.

Zdroj: X (@tech_reve)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.